Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murin popravni izpit

Kevin Žižek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

24. krog Prve lige Telekom Slovenije prinaša dvoboj Brava in Mure. Črno-beli se bodo v Ljubljani pomerili s klubom s katerim so imeli zelo dobro medsebojno razmerje, ki pa je v zadnjih petih medsebojnih tekmah krepko na strani Ljubljančanov.

Test pristopa in borbe za črno-beli dres

Po neuspehu v Kopru je ta tekma za črno-bele popravni izpit. Potrebno bo popraviti tako rekoč vse, najbolj pa pristop in željo po zmagi. Igralci se morajo zavedati, da nosijo dres kluba za katerim stoji vojska navijačev. Ta vojska jih podpira v dobrem in tudi slabem, vendar le, če pokažejo spoštovanje do dresa in zavzetost na tekmi. Takrat odpuščajo tudi poraze. Sicer ne.

Brez Bobičanca, vrača se Karničnik

Ante Šimundža tokrat nima kaznovanih igralcev, ima pa kar nekaj igralcev, ki so poškodovani. Na zadnji tekmi proti Kopru jo je skupil Luka Bobičanec, zato ga proti Bravu po vsej verjetnosti ne bo v postavi. Njegov igralni položaj bo najverjetneje zasedel Nino Kouter. Po kazni se vrača Žan Karničnik, ki bo verjetno zapolnil vrzel na bočnem položaju. Na drugi strani nas čaka zelo nevaren Bravo, ki v zadnjem času niza odlične rezultate in bi se v primeru zmage Muri in tudi Evropi približal na eno točko. Imajo zelo nevarnega strelca, ki je v petih spomladanskih nastopih dosegel pet zadetkov. Zaveznik Brava bo tudi majhno igrišče v športnem parku Šiška.

Neugodna statistika z Bravom

Mura in Bravo sta se doslej pomerila osemkrat. Dvakrat je zmagala Mura, dvakrat Bravo, štiri tekme pa so se končale brez zmagovalca. Edina zmaga Mure na Bravom v Ljubljani sega v leto 2017, ko sta se tekmeca pomerila v 2. ligi. Mura je takrat zmagala z 0:3. Zadnji dve tekmi v Ljubljani je dobil Bravo.

Sodil bo Roberto Ponis

Tekmo bo sodil Roberto Ponis, ki še nikoli ni sodil tekme med tema dvema tekmecema. Je eden izmed veteranov slovenskih nogometnih zelenic. To bo njegova dvanajsta tekma, ki jo bo sodil črno-belim. Tekma bo v nedeljo, 28. februarja 2021 ob 14.30. Zaradi odloka vlade o preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom, bo tekma odigrana brez gledalcev. Prenos bo na TV Slovenija 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu