Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Bravo Mura

Klemen Pucko je odigral 100. uradno tekmo v dresu Mure. Na fotografiji v dvoboju z Markom Španringom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 24. krogu Prve lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0. Edini zadetek na težko prigarani in povsem zasluženi zmagi je v drugem polčasu z glavo dosegel Kevin Žižek.

Pomembna in zaslužena zmaga Mure

Tekma je bila za Muraše izjemno težka, predvsem s psihičnega vidika. Zadnje nekoliko neprepričljivejše predstave so med simpatizerje vnesle nekaj nemira. "Kožo" so črno-beli reševali proti tradicionalno neugodnemu Bravu, ki do danes ni izgubil zadnjih enajst tekem. Povrh vsega pa obe ekipi gojita zelo podoben stil nogometa, na klopeh pa sedita trenerja z najdaljšim neprekinjenim treniranjem moštva v Prvi ligi.

Rotacije Anteja Šimundže

Ante Šimundža je tokrat na klopi pustil Maruška, Marošo in Klepača. V začetno enajsterico se je po prestani kazni vrnil Karničnik in po lažji poškodbi Pucko. Marošo sta v napadu zamenjala Kai Cipot in Žižek. Po poškodbi se je v ekipo vrnil tudi Kozar, čeprav danes še ni igral. Na zelenico je nazadnje stopil novembra 2020 proti Gorici.

Šahovska partija je pripadla Muri

Igra je bila zelo enakovredna, gledalci pred malimi zasloni pa smo spremljali taktičen boj ene in druge ekipe. Priložnosti ni bilo veliko prva resnejša pa se je ponudila Pucku, ki je prestregel vrnjeno žogo domačinov svojemu vrataraju, podal na drugo stran, od koder so domačini žogo izbili. Priložnost je bila res lepa in Pucko bi z malo drugačno reakcijo lahko svojo ekipo popeljal v vodstvo. Domačini so najlepšo priložnost zamudili v 41. minuti, ko se je iz oči v oči z Obradovićem znašel Nukić, vendar je murin čuvaj strel obranil. Šahovska partija se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, pri čemer je Mura kazala več agresije in želje kot domačini. Prihajala je do nevarnih situacij in eno izmed teh izkoristila v 69. minuti. Po podaji Šturma z leve strani je bil na prvi vratnici z glavo najvišji Žižek in dosegel svoj tretji letošnji prvenstveni zadetek. Domačini so nato do konca tekme poskušali resneje ogroziti vrata Mure, vendar so črno-beli vse poskuse odbili. Domačini v drugem polčasu niso niti enkrat streljali proti vratom Mure.

Statistični posladki

Klemen Pucko je odigral svojo 100. tekmo v dresu Mure. Mura je po skoraj dveh letih znova premagala Bravo.

Izjavi trenerjev

Ante Šimundža, trener Mure: "To je bila zelo pomembna in delovna zmaga."

Dejan Grabić, trener Brava: "Zelo nenavadna tekma za nas. Imeli smo veliko posest, vemo pa, da v modernem nogometu posest ne zmaguje vedno. Bili smo premalo konkretni v prvem polčasu."

Lestvica:

1. Maribor      24 12 8 4 47:29 44
2. Olimpija      24 12 8 4 30:16 44
3. Mura        24 11 7 6 28:17 40
4. Domžale      24 9 9 6 34:28 36
5. Koper       23 9 6 8 31:30 33
6. Bravo       24 8 9 7 26:25 33
7. CB24 Tabor Sežana 24 8 5 11 28:33 29
8. Celje       24 7 5 12 23:30 26
9. Aluminij      23 4 9 10 17:33 21
10.Gorica       24 3 6 15 15:38 15

IZ MEDIJEV

Eden najboljših posameznikov v vrstah Mure Samsindin Ouro. Ob njem je Luka Žinko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča pred vrati Mure. Žogo izbija Dragan Lovrić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Šturm je bil podajalec pri zadetku Mure. Ob njem je Mark Španring. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kapetan in reprezentant Nino Kouter. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu