Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pred tekmo Mura : Rapid

Nogometaši Mure bodo v nedeljo, 24. maja 1931 igrali prijateljsko tekmo proti rezervni ekipi mariborskega Rapida. Rapid je v pravkar končani sezoni 1930/1931 zasedel 3. mesto v I. razredu mariborskega okrožja Ljubljanske nogometne podzveze.

Za nogometaše Mure je to prva tekma po več kot enem letu. 11. maja 1930 so se pomerili proti Železničarju. Tekmo pričakuje celotno mesto, saj v klubu verjamejo, da bo ravno ta tekma postala mejnik v športni zgodovini kluba. Po reorganizaciji nogometnega odseka se je v klub vključilo več mladih igralcev, željnih dokazovanja.

Mura želi v prihodnosti dokazati, da klub ni le namizni tenis ali hazena in da si Murska Sobota kot gospodarski in kulturni center Prekmurja zasluži dober nogomet.

Tekmo bo sodil Franc Ramovž, ki je pred dnevi kot prvi Prekmurec naredil izpit za nogometnega sodnika. Ramovž je bil eden izmed ustanoviteljev športnega kluba Mura, načelnik nogometnega odseka in podpredsednik kluba.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu