Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Pred tekmo Mura : Stade Rennais
20. oktober 2021

Uradni trening Mure je bil dan pred tekmo ob 18.45 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše Mure čaka v četrtek tekma 3. kroga Evropske konferenčne lige. Tako kot je to običaj so pred tekmo opravili tiskovno konferenco in uradni trening. Oboje na stadionu Ljudski vrt v Mariboru, ki bo tudi prizorišče tekme.

Ante Šimundža, trener Mure: "Dejstvo je, da igramo proti nasprotniku, ki je v zadnjem obdobju nanizal nekaj odmevnih rezultatov. Zelo pomembno je, da sta za nami že dve preizkušnji v tem tekmovanju. Spoznali smo, da nismo tako zadaj količinsko kot po intenzivnosti. Če bomo jutri v intenzivnih tekih na nivoju, ki smo ga sposobni, potem verjamem, da lahko razmišljamo pozitivno. Rennes ima določeno hitrost, ima svoj prepoznaven koncept in sem prepičan, da mi nismo ekipa na katero se bodo oni prilagajali. Držali se bodo svojega koncepta in svojega načina igre. Imajo nek vzorec kako in kaj se branijo, kako pa napadajo pa ne."

Matic Maruško: "Mi se še vedno navajamo na zelo hutro igro in na intenzivnost. Temu prilagajamo tudi treninge in če bomo to prenesli na igrišče bo iz tekme v tekmo boljše."

Gostje brez tiskovne in treninga

Rennes je v Maribor pripotoval dan pred tekmo, zanimivo pa je, da na prizorišču niso opravili tiskovne konference in treninga. Vse to so že storili v Franciji.

Bruno Génésio, trener Rennesa: "Mura je ekipa, ki večino časa igra s tremi osrednjimi branilci in igra sistem, ki smo ga vajeni iz Ligue 1. Moštvo je ambiciozno, kar so dokazali proti Tottenhamu, čeprav so tam plačali visoko ceno. Gre za ekipo, ki igra svojo igro ne glede na posledice. Igralce sem še posebej opozoril, da ni lahkih in dobljenih tekem, zato se bo za zmago potrebno maksimalno potruditi. Smo favoriti, vendar brez angažiranosti ne bo šlo."

L'Equipe je Muro po velikosti primerjal s francoskim četrtoligašem

O tekmi je poročal tudi osrednji in nauglednejši svetovni športni časopis L'Equipe. Zapisal je, da Mura prihaja iz mesta z 11.000 prebivalci in da mora klub zaradi premajhnega stadiona igrati na stadionu enega najhujših rivalov. Mursko Soboto in klub so primerjali z velikostjo povprečnega francoskega četrtoligaša.

Uradna večerja obeh vodstev

V skladu s tradicijo je vodstvo Mure v sredo zvečer na večerjo povabilo vodstvo francoskega prvoligaša. Večerja je potekala v restavraciji Rožmarin v Mariboru.

Na tekmi tudi ogledniki različnih klubov

Z nastopom Mure v evropskih tekmovanjih se veča tudi število oglednikov oz. menedžerskih agencij, ki spremljajo naš klub. Tekmo proti Rennesu bo med drugim spremljal skavt Manchester Uniteda, ki ga zanima Ganec Kamala Suleman, ki igra za Rennes. Novopečenega reprezentanta Mure Žana Karničnika bosta med drugim spremljala italijanski prvoligaš Spezia in nemški drugoligaš Fortuna iz Düsseldorfa.

Stade Rennais je kolena spravil PSG

Mura se doslej še nikoli ni pomerila s klubom iz Francije. Stade Rennais je eden izmed tradicionalnih francoskih klubov. Klub z več kot 120-letno zgodovino dosega v zadnjem obdobju zelo dobre rezultate. Pred kratkim so namreč v prvenstvu na kolena spravili sloviti PSG na čelu z Messijem, Neymarjem in Mbappejem. Na zadnji prvenstveni tekmi so v gosteh z 0:3 odpravili Metz. Trenutno zasedajo sedmo mesto v prvi francoski ligi. Lastnik kluba je Francois-Henri Pinault, eden najbogatejših Francozov. Poročen je z Mehičanko Salmo Hayek.

Uradni trening Mure pred tekmo s francoskim prvoligašem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Trening Mure Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tiskovni konferenci sta spregovorila Ante Šimundža in Matic Maruško. Skrajno levo je tiskovni predstavnik Mure Smiljan Kuhar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža verjame, da bo Mura prišla do prvih točk v konferenčni ligi Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V restavraciji Rožmarin v Mariboru je dan pred tekmo potekala uradna večerja obeh klubov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu