Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prekmurski derbi pripadel Lendavi

V nedeljo, 25. aprila 1937, je Mura gostovala v Lendavi, kjer je odigrala 8. krog prvenstva v II. razredu skupine Maribor. Lendavčani so presenetili Muro in zmagali z 2:1 (2:0). Mura je s to tekmo izgubila prvo mesto na lestvici in pod vprašaj postavila napredovanje v I. razred.

Tekma je bila za Muro zelo pomembna in tega so se zavedali tudi črno-beli drukeri, ki so organizirali ogled nogometne tekme v Lendavi. Žal se jim nogometaši niso oddolžili z zmago in nepričakovano pustili obe točki v Dolnji Lendavi. Tekma je bila zelo vprašljiva predvsem zaradi sodniškega kriterija, ki je bil izrazito pristranski v korist domačinov.

Prvi zadetek na tekmi je dosegla Mura in to po udarcu iz kota. Glavni sodnik ga je iz neznanega razloga razveljavil. Kakor hitro je Lendava opazila, da je sodnik naklonjen domačinu so začeli s surovostjo in grobimi prekrški, ki niso bili kaznovani. Glavni sodnik je tekmo vodil kar s sredine igrišča in se ni ustrezno gibal med obema kazenskima prostoroma, zato tudi ni videl, da je Lendava svoj prvi zadetek dosegla z roko. Tudi pri drugem zadetku so Lendavčani v kazenskem prostoru Mure storili dva groba prekrška, ki sta ostala nekaznovana. Pristranskost sodnika je bila najbolj vidna, ko je igralec Lendave v svojem kazenskem prostoru storil prekršek. Sodniška piščalka se je že oglasila, ko pa je videl, da imajo žogo v nogah igralci Lendave pa si je premislil.

Po tekmi se je Mura pritožila na sojenje in zahtevala, da ustrezni organi razveljavijo rezultat tekme. Sodniški odbor pričakovano temu ni ugodil.

Lestvica po 8. krogu:

1. Građanski Čakovec   8 6 1 1 25:14 13
2. Mura         8 6 0 2 40:11 12
3. Lendava        8 5 1 2 26:20 11
4. Drava         8 3 0 5 15:42 6
5. Slavija Pobrežje   8 1 1 6 12:25 3
6. Ptuj         8 1 1 6 9:23  3

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu