Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zmaga Mure na Ptuju

Črno-beli so se v nedeljo, 9. maja 1937, na Ptuju pomerili z Dravo in zmagali z 1:2 (0:1). To je bilo v 9. krogu prvenstva,

Nogometaši Mure so bili celotno srečanje boljši nasprotnik in bi lahko zmagali s še večjo razliko. Na tej tekmi sta je Mura nastopila z dvema "veteranoma", saj je namesto Ivana Hojerja igral Geza Vogrinčič, namesto Milana Šerbca pa Ivan Debelak.

To je bil predzadnji krog prvenstva, še vedno pa se nadaljuje mrtvi tek za naslov prvaka v II. razredu skupine Maribor. Za nešportno potezo so poskrbeli Lendavčani, ki so se odločili, da proti Građanskemu ne bodo stopili na igrišče. S tem so Čakovčanom podarili dve točki v boju za naslov prvaka. Tekma je bil namreč registrirana s 3:0 za Građanski. V tretji tekmi je Slavija Pobrežje s 7:1 premagala Ptuj.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu