Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prihaja derbi Olimpija : Mura

Žan Karničnik in Dražen Bagarić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V nedeljo, 14. februarja 2021, bo Mura igrala tekmo 21. kroga Prve lige proti Olimpiji. To bo prvo spomladansko gostovanje Mure in sicer pri ekipi, ki je dodobra spremenila igralski kader, vendar po drugi strani ohranila svojo identiteto in kakovost.

Ekipi z najboljšo obrambo

Obe ekipi sta različno pričeli pomlad. Mura, ki je znana po tem, da prejema zelo malo zadetkov, ni dovolila Taboru praktično ničesar. Po drugi strani je pa tudi res, da so na tej tekmi strelci zapravljali preveč izrazite priložnosti. Na drugi strani je Olimpija pomlad pričela z zmago v Kopru in to z malce bolj tvegano igro, kot so jo prikazali črno-beli. Kakšna bo taktika obeh trenerjev, Gorana Stankovića in Anteja Šimundže lahko le predvidevamo. Mura sledi svoji filozofiji t.j. taktična disciplina, borbenost, ohranjanju ničle v obrambi in hitrih prehodih v napad. Ker gre za derbi kroga lahko ugibamo, da tudi Olimpija ne bo brezglavo napadala.

Nihče ni več v karanteni

Ante Šimundža je na zadnji tekmi proti Taboru nekaj minut namenil povratnikoma iz karantene, Žanu Karničniku in Nino Koutru, ki bi znala v Ljubljani pričeti tekmo od prve minute. Razveseljivo je tudi dejstvo, da pri Muri ni več noben igralec v karanteni, kar pomeni, da se bo na mesto rezervnega vratarja vrnil še Marko Zalokar. Mura v tekmo vstopa kot tretjeuvrščena ekipa, Olimpija pa je mesto višje. Ne glede na izid bosta obe ekipi ohranili položaj na lestvici, saj ima Mura štiri točke prednosti pred četrtouvrščenim Koprom. Enako prednost ima tudi Olimpija pred Muro. Nobena izmed ekip nima kaznovanih igralcev.

Zakleto gostovanje

Statistika medsebojnih tekem med Olimpijo in Muro je krepko na strani Ljubljančanov. Zadnja zmaga Mure v Ljubljani namreč sega v leto 2004, ko sta se ekipi pomerili na stadionu za Bežigradom. Stožice zaenkrat ostajajo zaklete za Muro, je pa po drugi strani res, da Olimpija na tem stadionu zelo težko premaga Muro. Najpogostejši izid je namreč remi. Tudi septembra 2020 sta se ekipi razšli brez zadetkov. Kot zanimivost naj omenimo da sta se Olimpija in Mura v Ljubljani prvič pomerila 4. aprila 1937 in sicer pred 5000 gledalci. To je bila prijateljska tekma, z 1:0 pa je zmagala Ljubljana, kot se je takrat imenovala Olimpija.

V Ljubljani bo piskal Jug

Glavni sodnik tekme bo Matej Jug, ki je že dvakrat sodil tekmo med tema dvema tekmecema. Leta 2009 in 2012 je za Bežigradom obakrat zmagala Olimpija. Kako bo tokrat bomo videli v nedeljo okrog pol devetih zvečer. Tekma se bo pričela ob 18.30 in bo zaradi koronavirusa še vedno zaprta za gledalce. Prenos bo na TV Slovenija 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu