Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nov remi proti Taboru

Tomi Horvat v skoku z Leonom Sevrom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Prvo spomladansko kolo, prvi remi in prva ničla v mreži. Nogometaši Mure so na prvi spomladanski tekmi "le" remizirali s Taborom, bilo je 0:0. Čeprav ima Mura s Sežanci pozitivno medsebojno razmerje in je marsikdo pričakoval zmago, je bil končni remi povsem pravičen. Mura je bila po statistiki boljša, imela več zrelih priložnosti, več kotov, več žogo v svojo posesti, vendar tega ni znala izkoristiti.

Enaka postava kot v Celju

Ante Šimundža je, tako kot smo pričakovali, na zelenico poslal enako enajsterico, ki je pred nekaj dnevi igrala generalko s Celjem. Svoj debi je dočakal Aljaž Antolin, na klopi pa je prvič sedel tudi vratar Lan Erjavec. V drugem polčasu so priložnost med drugim dobili še igralci, ki so zadnje dni preživeli v karanteni - Žan Karničnik, Nino Kouter in Tio Cipot. Mura je igrala s štirimi v zadnji vrsti, torej enak sistem kot v Celju.

Visoka posest žoge in malo priložnosti v prvem polčasu

Razmere za igro niso bile najboljše, saj je bila zelenica delno pokrita s snegom, pihal je severni veter, temperatura pa se je spustila pod ledišče. Kljub temu je Mura v prvem polčasu prevladovala in imela žogo več v svojih nogah. Na prvo priložnost je bilo potrebno počakati do 21. minute, ko je z roba kazenskega prostora streljal Luka Bobičanec, vendar je meril visoko prek vrat. Nekaj minut kasneje je vratar gostov strel Mihaela Klepača brez težav ukrotil. Najlepšo priložnost v prvem delu je Mura zapravila v 35. minuti, ko je Mihael Klepač močno streljal z desne strani, njegov strel pa je vratar gostov s težavo odbil v kot. Gostje so v prvem polčasu le enkrat streljali na vrata Mure.

Klepač in Maruško zapravila priložnost tekme

Najlepšo priložnost tekme je Mura zapravila v 47. minuti, ko se je po lepi globinski podaji, Mihael Klepač znašel sam pred vratarjem gostov, vendar je streljal prek vrat. Z nevarnimi streli sta poskušala še Luka Bobičanec in Amadej Maroša. Zelo lepo priložnost je v 78. minuti zapravil Matic Maruško, vendar je njegov strel z glavo Koprivec ukrotil. Gostje so v drugem delu zaigrali precej bolj agresivno kot v prvem, zato so muraši izgubljali kar precej žog na sredini.

Izjavi trenerjev

Ante Šimundža, trener Mure: "Glede na prikazano je točka za nas premalo, vendar žal nismo zadeli. Glede na težke razmere je bil pristop izredno dober, igra pa dinamična. Imeli smo priložnosti, ki bi jih lahko realizirali in verjamem, da jih na naslednjih tekmah tudi bomo."

Igor Božič, trener Tabora: "Težka tekma in težko igrišče. Čestitke organizatorjem, da so pripravili igrišče. Vemo kaj pomeni gostovati v Murski Soboti, tako da smo s točko zadovoljni. Mojim fantom bi čestital za trud, borbenost in disciplino."

Sledi derbi proti Olimpiji

Po 20. krogu prvenstvene lestvice se Mura nahaja na 3. mestu. Črno-beli se bodo v naslednjem krogu v derbiju kroga pomerili z Olimpijo. Tekma bo v Ljubljani in sicer 14. februarja ob 18.30.

1. Maribor    20 11 6 3 41:26 39
2. Olimpija   20 11 5 4 27:15 38
3. Mura     20 9 7 4 24:13 34
4. Koper     20 8 6 6 29:25 30
5. Domžale    20 6 8 6 29:27 26
6. Bravo     20 6 8 6 19:21 26
7. Tabor Sežana 20 7 4 9 23:26 25
8. Celje     19 6 5 8 20:21 23
9. Aluminij   19 3 6 10 15:32 15
10.Gorica    20 2 5 13 12:33 11 

IZ MEDIJEV

Luka Bobičanec je bil skozi celotno tekmo zelo aktiven. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tekmi ni manjkalo dvobojev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Fazanerija je bila deloma zasnežena. Prikazan je gol na severni strani stradiona. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša je imel lepo priložnost v drugem polčasu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu