Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Na Fazaneriji koronavirus, poškodbe in Tabor Sežana

Staniša Mandič, Tomi Horvat in Luka Bobičanec. Ob njih igralec Tabora Leon Sever. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V četrtek, 11. februarja, se za Muro pričenja spomladanski del sezone 2020/2021. V zadnji tekmi 20. kroga bo na Fazaneriji gostoval sežanski Tabor.

Koronavirus in poškodbe

Nogometaši Mure se na tekmo pripravljajo v okrnjeni zasedbi, saj zaradi okužb s koronavirusom in poškodb manjkajo številni akterji. Dva dni pred tekmo se je iz Turčije vrnilo sedem igralcev, ki so po vsej verjetnosti izgubljeni za tekmo. Dvomimo namreč, da bo Ante Šimundža tvegal in igralce, ki deset dni niso trenirali poslal v ogenj. Tveganje za poškodbo je namreč preveliko, sploh če pomislimo na to, da je prvenstvo dolgo, tekme pa si sledijo na nekaj dni. Po vrnitvi iz Turčije so testi pokazali, da morajo v karanteno še Žan Karničnik, Marko Zalokar in Renato Simić. V procesu vrnitve po poškodbah so še Alen Kozar, Marin Karamarko, Marko Brkić in Luka Marič. Kdo torej ostane? Upamo si reči, da bodo priložnost dobili tisti, ki so igrali na zadnji pripravljalni tekmi v Celju. Zanimivo je tudi, kdo bo rezervni vratar. Drugi vratar Marko Zalokar je v karanteni, tretji Dušan Gyergyek pa ima zaradi poškodbe gležnja mavec. Bo to mesto zasedel Lan Erjavec, ki se je pravkar vrnil s karantene?

Tabor je že pričel prvenstvo

Tabor je prvenstvo že pričel in sicer ga je v zaostali tekmi 16. kroga s 3:1 porazil ljubljanski Bravo. Rdeče-črni so v zimskem premoru menjali trenerja in s tem tudi sistem igre. Novi trener Igor Božič je v Ljubljani zaigral s sistemom 3-5-2. Zaradi kartonov bo manjkal drugi strelec ekipe Djalo. Na drugi strani Mura nima težav s kartoni.

Redna stranka Mure

To bo dvanajsta tekma med Muro in Taborom v samostojni Sloveniji. Sežanci so zmagali le enkrat in sicer na prvi tekmi leta 2000. Zadnja tekma, novembra 2020, se je v Sežani končala brez zmagovalca. Je pa zanimivo, da Tabor s Fazanerije še nikoli ni odnesel nobene točke.

Še vedno brez gledalcev

Tekmo bo sodil Rade Obrenović, ki je črno-belim doslej sodil na trinajstih tekmah, nazadnje 5. decembra, ko se je Mura s Kidričevega vrnila s tremi točkami. Še nikoli pa ni sodil tekme med Muro in Taborom. Zaradi ukrepov v povezavi s koronavirom bo tekma odigrana brez gledalcev. Prenos bo na Planet 2, v četrtek 11. februarja ob 17.00.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu