Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Prijateljska tekma Mura : Szombathelyi
1. junij 1941

Skupinska fotografija igralcev Mure in Szombathelyija, ki je bila odigrana 1. junija 1941 v Murski Soboti. Nogometaši Mure so v temnih dresih. Zgornja vrsta od leve (temni dresi): Jože Gerenčer, ___, Ervin Kerčmar, Josip Lipič (predsednik), ___, Slavko Jandl. Spodnja vrsta (temni dresi): Štefan Čagran, ___, Franc Kološa, ____, ___, ___, Ljubomir Deškovič. Avtorske pravice: nkmura.si

Na binkoštno nedeljo, 1. junija 1941, sta se v Murski Soboti na prijateljski nogometni tekmi pomerila Mura in Szombathelyi FC. Tekmo so dobili gostje s 3:7 (0:4).

Pred pričetkom tekme je bila krajša slovesnost na kateri sta si darili izmenjala predsednik Mure Josip Lipič in podpredsednik Szombathelyija Géza Lisznyay.

Mura je tekmo odigrala v sledeči postavi: Slavko Jandl - Jože Gerenčer, Ludvik Krančič - Ljubomir Deškovič, Štefan Čagran, Andrej Malačič - Franc Kološa, Koloman Gomboši, Jože Bosina, Ervin Kerčmar in Rudolf Pevec.

Za Szombathelyi so igrali: Wittreich — Farkas, Szakály — Schütz, Liscsei, Németh — Horváth, Deák, Tisza, Paár in Gróf.

Prvi polčas se je končal z visokim vodstvom Szombathelyija. Igralci madžarskega kluba so kar štirikrat premagali vratarja Mure Jandla. Drugi polčas je Mura igrala precej bolje in dosegla tri zadetke. V polno so merili Bosina, Gomboši in Kerčmar. Za  goste so zadeli Tisza (3). Horváth (2), Deák in Schütz.

Kdo je Szombathelyi FC?

Szombathelyi je bil ustanovljen leta 1912, z delovanjem pa je prenehal leta 1949. Nekaj časa se je imenoval tudi Sabaria Football Club. V sezoni 1941/1942 je tekmoval v t.i. NB II oz. 2. madžarski ligi. Zasedel je 2. mesto, takoj za mestnim tekmecem Szombathelyi Haladás VSE oz. krajše Haladasem.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu