Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prvo gostovanje Mure na Madžarskem

Na binkoštni ponedeljek, 2. junija 1941, je Mura igrala povratno prijateljsko tekmo proti Szombathelyiju. Tekmo, ki je bila na Madžarskem, v mestu Szombathely, so dobili domačini s 6:2. Ob polčasu je bilo 3:1.

Na tekmo z vlakom

Črno-beli so se na tekmo odpeljali z vlakom, ki je iz Murske Sobote odšel ob pol sedmih zjutraj. Igralce so spremljali predsednik Josip Lipič, tajnik Raoul Peterka in župan Murske Sobote Nandor Hartner. Pred tekmo je Muro sprejel predsednik domačega kluba Antal Omischl.

Enaka postava kot na prvi tekmi

Mura je tekmo pričela v enaki enajsterici kot v Murski Soboti: Slavko Jandl - Jože Gerenčer, Ludvik Krančič - Ljubomir Deškovič, Štefan Čagran, Andrej Malačič - Franc Kološa, Koloman Gomboši, Jože Bosina, Ervin Kerčmar in Rudolf Pevec.

Oba zadetka za Muro je dosegel Jože Bosina.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu