Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prinesite naslov na Fazanerijo!

Skupinska fotografija pred zvestimi navijači. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V soboto, 22. maja 2021 čaka Muro tekma sezone. V Ljudskem vrtu se bodo za naslov državnega prvaka pomerili z Mariborom. Črno-beli za lovoriko potrebujejo zmago.

To je tekma za katero se živi in finale, ki se ne igra temveč zmaguje. To je dvoboj, ki zraven naslova prvaka prinaša še prestižno zmago v prekmursko - štajerskem derbiju. Mura je skozi svojo zgodovino pretrpela veliko nizkih udarcev različnih klubov iz Maribora in njihove podzveze. Ostala je pokončna, dokazovala, da zna in zmore in z nekaterimi prestižnimi zmagami nad Mariborom dokazala, da je tu, da lahko doseže tisto za kar so si prizadevale različne generacije črno-belih. Le še korak nas loči do tako želenega naslova državnega prvaka, prvega v zgodovini slovenskih državnih prvenstev. Obenem se je s spoštovanjem potrebno prikloniti še generaciji Mure iz sezone 1969/70, ki je v nekdanji SRS postala slovenski prvak.

Tekma z Domžalami je pokazala pot

Mura je na zadnji tekmi z Domžalami pokazala pot in način kako priti do pozitivnega rezultata. Črno-beli so tekmo, ki je odločala o Evropi opravili z odliko in na takšen način je potrebno opraviti še z Mariborom. Brezkompromisno, borbeno, ekipno. Ante Šimundža nima nobenega kaznovanega igralca. Kljub temu, da se vrača Ouro je za pričakovati enako oz. zelo podobno enajsterico kot proti Domžalam. Verjetno spet s tremi branilci v zadnji vrsti in s preverjeno sredino v sestavi Kouter, Bobičanec in Horvat oz. Ouro. Napad je verjetno rezerviran za Mandića in Marošo.

Kaj pa Maribor?

Maribor je proti koncu sezone rešil svoje notranje težave in v finiš prvenstva vstopa z neko drugo, pomlajeno ekipo in s trenerjem Simonom Rožmanom. V svojih vrstah bodo zaradi kartonov pogrešali standardnega moža na desnem boku, Denisa Klinarja. Pod Rožmanovim vodstvom igra Maribor v postavitvi 4-3-3 in teži k atraktivni igri. Napadalni trio sestavljajo Požeg Vancaš, Mlakar in Matko. Najnevarnejši je Jan Mlakar, ki si s 13. zadetki deli prvo mesto na lestvici strelcev.

Kakšno tekmo lahko pričakujemo?

Mariboru za naslov zadostuje remi, vendar ne pričakujemo, da bodo vijoličasti igrali na ničlo. Verjetno bodo k tekmi prostopili nekoliko bolj rezervirano in čakali na napake Mure, ki pa jih letos ni bilo veliko. Zgodovina dvobojev med Antejem Šimundžo in Simonom Rožmanom razkriva, da je Rožman le enkrat z vsemi topovi napadel Šimundžo in takrat "kasiral" 5 zadetkov. To je bilo avgusta 2018, ko je Mura s 5:1 premagala Domžale. Že na naslednji tekmi je spremenil pristop in se tekme lotil na bolj previden način. Verjetno lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat. Prednost Mure je v tem, da ima uigrano ekipo, brez notranjih pretresov in igra dokaj konstantno skozi celo sezono. Na drugi strani je Maribor v fazi uigravanja povsem nove ekipe. Čeprav je Mura v Mariboru nazadnje slavila leta 2001, je tam skoraj vedno igrala dobro. Prednost Mure zna biti tudi na klopi. Ante Šimundža ima nekoliko več izkušenj s takšnimi in podobnimi tekmami.

Mesto tudi za navijače Mure?

Tekmo bo sodil Matej Jug, za katerega bo to peti prekmursko - štajerski derbi. Doslej je dvakrat sodil v Murski Soboti in dvakrat v Mariboru, nazadnje 28. aprila 2019, ko sta se moštvi na Fazaneriji razšli z 2:2. Ker je vlada v zadnjih dneh omilila epidemiološke ukrepe so dovoljeni gledalci na tekmi. Za pričakovati je, da jih bo okrog 2000. Časnik Večer poroča, da bo Maribor omogočil prisotnost na tekmi tudi navijačem Mure in to v večjem številu kot pet odstotokov od razpoložljive kapacitete. Mesta za Murine navijače so na severni tribuni v navijaškem sektorju.

Zgodovinski prekmursko - štajerski derbi se bo pričel 22. maja 2021 ob 20.00. Prenos bo na Planet TV, veliko pristašev Mure pa si bo tekmo ogledalo v črno-belih oštarijah.

Prinesite naslov na Fazanerijo!

Kaj reči za konec? Vse je v nogah in glavah Murašev. Pametno, borbeno in ekipno. Prinesite naslov na Fazanerijo. Mi vas bomo pričakali na ulicah in stadionu.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu