Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Medijski termin pred finalom državnega prvenstva

Luka Bobičanec pred tekmo, ki odloča o državnem prvaku v sezoni 2020/21. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na današnjem dopoldanskem treningu sta pred sedmo silo stopila Luka Bobičanec in Ante Šimundža. Povod je znan - Muro čaka jutri zelo pomembna tekma v Mariboru. Z zmago bi postali državni prvaki.

Mura si je v zadnjih sezonah nabrala ker nekaj izkušenj tako na domačih tleh kot na evropski sceni. kaj o njih pravi Luka Bobičanec? "Iz teh tekem smo se veliko naučili in pridobili precej izkušenj. Na srečo se je izpletlo tako, da si sedaj sami krojimo svoj usodo. Pripravljeni smo."

Do te priložnosti so nogometaši Mure prišli po spodrsljaju Olimpije proti Taboru. "Vsi si želimo biti prvi, tudi Olimpija, je pa jasno, da smo z njihovim porazom dobili dodatno dozo adrenalina. Prav je, da se o naslovu odloča na zadnji tekmi. Maribor bo storil vse, da dobi ta naslov. Mi smo svoj cilj že dosegli, vendar tudi mi sanjamo o naslovu in če se nam je že ponudila takšna priložnost jo bomo poskušali zagrabiti z obema rokama."

Tvorec Murinih uspehov Ante Šimundža je v uvodu dejal, da gre za njegovo najpomembnejšo tekmo odkar je na klopi Mure: "Lahko bi rekli, da je to najpomembnejša in tudi najtežja tekma. Tekma z Domžalami je bila najbolj pomembna za klub. Tako kot vsi mi tudi klub ni imun na pandemijo, zato je bila uvrstitev v Evropo ključnega pomena za klub. Pomemben bo tudi derbi z Mariborom, vendar ne tako zahteven kot je bila tekma z Domžalami na kateri so bili fantje na izredno visokem nivoju. Mi smo klub, ki si želi na vsaki tekmi zmagati ne glede na to za kakšno tekmo gre. Pomembno je, da bodo igralci pripravljeni na to."

Preberite tudi: Mura je pred 51. leti že postala slovenski prvak.

Tvorec uspehov Mure, Ante Šimundža. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu