Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Propozicije tekmovanja za sezono 1940/1941

Slovenska nogometna zveza je prek svojega uradnega glasila objavila propozicije tekmovanja za sezono 1940/1941.

V prihodnji sezoni bo ustanovljena enotna Slovenska liga, ki bo štela osem članov. Sestavljali jo bodo SK Ljubljana in vsi finalisti iz vseh treh skupin prvega razreda, ki se v sezoni 1939/1940 kvalificirajo za finalno tekmovanje. Izvzeta sta le kluba iz Čakovca, ki bosta prihodnjo sezono igrala v Hrvaški nogometni zvezi.

Klubi, ki se ne bodo uspeli kvalificirati v omenjeno ligo bodo igrali kot prvorazredni klubi v Ljubljanskem okrožju ter v Celjski in Mariborski podzvezi. Mariborska podzveza, kateri pripada tudi Mura, bo razdeljena na zahodno in vzhodno skupino. Mura je uvrščena v vzhodno skupino, kjer so še Drava, Ptuj in Lendava. Prvaka obeh skupin bosta igrala med seboj dve tekmi, zmagovalec pa bo postal prvak podzveze in bo igral kvalifikacije za vstop v Slovensko ligo.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu