Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Josip Lipič znova predsednik Mure

Nekdanja Banfijeva gostilna na križišču današnjih Kocljeve in Zvezne ulice, ki je bila zgrajena v 20. letih 20. stoletja. Danes (2021) stoji na tem mestu nadstropna poslovna stavba, v kateri so med drugimi tudi podjetja Idea TV, NKBM in druge. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Obal-Arhitektura historicizma in secesije v Prekmurju.

24. februarja 1940 je bil ob 20.00 zvečer v gostilni Banfi redni letni občni zbor. Za predsednika je bil znova izvoljen bančni ravnatelj Josip Lipič, podpredsednika pa sta ostala Slavko Vutković in Koloman Hirschl.

Občni zbor je potekal po sledečem dnevnem redu:
1. Volitev dveh članov za overitev zapisnika o občnem zboru in imenovanje zapisnikarja
2. Poročilo predsednika
3. Poročilo funkcionarjev kluba
4. Poročilo revizorjev
5. Sklepanje o samostojnih predlogih
6. Določitev pristopnine in članarine
7. Volitev novega upravnega odbora
8. Volitev revizorjev
9. Volitev častnega razsodišča
10. Slučajnosti

V svojem otvoritvenem govoru je predsednik Lipič pozdravil vse navzoče, zlasti pa sreskega načelnika dr. Bratino in podžupana soboške občine g. Čeha. V svojem poročilu je na kratko orisal delo v preteklem letu.

Tajnik kluba Raoul Peterka je dejal, da se članstvo v klubu nenehno povečuje in da le to šteje blizu 400 članov. Blagajnik Oton Cvetko, je poročal, da je imel klub več kot 10.000 dinarjev pribitka. Gospodar g. Krančič je dejal, da so vse murine sekcije dobro opremljene in da klubsko premoženje znaša več kot 100.000 dinarjev.

Sledila so poročila načelnikov posameznih sekcij. Za nogometno sekcijo je poročal g. Zrim, ki je dejal, da je nogometno moštvo v preteklem letu igralo 21 tekem od katerih je zmagalo 14-krat, izgubilo 5-krat, ena tekma se je končala neodločeno, ena pa je bila razveljavljena. Razmerje zadetkov je znašalo 72:36 v korist Mure. Za table tenis in tenis sekcijo je poročal Ludvik Nemec, ki je dejal, da ima Mura v teh sekcijah nekaj mladih moči, ki potrebujejo čas za razvoj. Štefan Cvetko je poročal o delovanju plavalne sekcije, ki je v letu dni vzgojila dobre tekmovalce. Za kolesarsko sekcijo je poročilo podal g. Vogrinčič. O klubskem gospodarstvu je poročal podpredsednik Slavko Vutković, ki je dejal, da klub potrebuje svoj lastni dom. O delu v prireditvenem odseku je poročal g. Zrim. Na koncu je splošen pregled dela v vseh sekcijah podal Janez Nemec. Zelo agilni sta bili tudi šahovska in smučarska sekcija.

Sledile so volitve novega odbora pri čemer so bili izvoljeni sledeči posamezniki.

predsednik: Josip Lipič
I. podpredsednik: Slavko Vutković
II. podpredsednik: Koloman Hirschl

tajniki: Raoul Peterka, Josip Adanič in Štefan Gorički
blagajniki: Oton Cvetko, Ludvik Hojer in Ladislav Šebök
gospodarji: Ludvik Krančič, Ivo Kardoš in Štefan Lajnšček

člani upravnega odbora: Vincenc Arvai, Josip Benko ml., Ludvik Šiftar, Janez Cvetič, Koloman Gumilar, Milan Ferjan, Izidor Hahn, Josip Lončar, dr. Josip Pečan, Ivan Puncer, Ernest Sabo, Ludvik Števančec, Franc Tot in Aleksander Šiftar.

načelnika odbora sekcij: Janez Nemec in Stanko Benedičič
načelnik prireditvenega odseka: Josip Zrim
načelnik lahkoatletske sekcije: Ciril Tručl
odbor za nogometno sekcijo: Josip Zrim, Zvonko Hočevar in Janez Nemec
načelnik tenis in table tenis sekcije: Ludvik Nemec
načelnik zimskošportne sekcije: Ferdinand Andersch
načelnik šahovske sekcije: Evgen Kardoš
načelnik plavalne sekcije: Štefan Mesarič
načelnik kolesarske in godbene sekcije: Geza Vogrinčič
načelnik sabljaške sekcije: Ladislav Šebök

revizorji (nadzorni odbor): Štefan Šiftar, Oskar Heimer in Ernest Štivan

častno razsodišče (disciplinska komisija): Josip Benko st., Ferdinand Hartner, dr. Nikolaj Pinter, Vladimir Jezovšek, dr. Tone Brumen in Štefan Koltaj.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu