Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prvo gostovanje Mure v Ljubljani

4. aprila je Mura gostovala v Ljubljani pri SK Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Klara Durič

Nogometaši Mure so v nedeljo, 4. aprila 1937, gostovali v Ljubljani pri SK Ljubljani. Odzvali so se povabilu omenjenega kluba in odigrali prijateljsko tekmo z rezervno ekipo tega kluba. Slavili so domačini z 1:0, zadetek pa je bil dosežen na začetku prvega polčasa. Tekma je bila odigrana kot predtekma glavni tekmi med Ljubljano in Građanskim iz Zagreba, ki sta se pomerila za prvenstvene točke.

Devet ur za pot v Ljubljano

Moštvo Mure se je na tekmo odpravilo v zgodnjih urah in po devetih urah potovanja naposled le prispelo v Ljubljano in to tik pred tekmo. Tekma je bila odigrana na stadionu ob Tyrševi cesti, tj. nasproti današnjega (2021) Bežigrajskega stadiona. Na začetku tekme se je zbralo 2000 gledalcev, ob polčasu pa jih je bilo že 5000. Mura do te tekme še nikoli ni igrala dvoboja pred tolikšnim številom gledalcev.

Mura je tekmo odigrala lepo, požrtvovalno in v duhu fair playa. Žal so na začetku prejeli zadetek, ki je bil dosežen po nesrečnem avtogolu. V nadaljevanju tekme je imela Mura kar nekaj priložnosti, da bi dosegla zadetek in izenačila ali celo zmagala.

Velika razlika med Ljubljano in Muro

SK Ljubljana je v tistem času veljal za najboljši slovenski klub. Je naslednik AŠK Primorja in predhodnik današnje Olimpije Ljubljana. Klub je tekmoval v najvišjem rangu jugoslovanskega nogometa, v nacionalnem prvenstvu, kjer se je meril z Građanskim iz Zagreba, Hajdukom iz Splita, BSK Beogradom, Slavijo iz Sarajeva in ostalimi klubi s področja bivše skupne države. Za primerjavo naj omenimo, da je Mura v tej sezoni igrala v II. razredu Mariborske skupine in se je borila za vstop v I. razred, kar je najvišji nivo tekmovanja na področju Slovenije.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu