Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prvo organizirano gostovanje v zgodovini športnega kluba Mura

Prvo gostovanje Športnega kluba Mura. Foto: Mörszka krajina, 1. maj 1927

Športni klub Mura je 1. maja 1927 organiziral izlet Murska Sobota - Maribor - elektrarna Fala. Izlet so izkoristili za ogled tekme med hazena ekipo Maribora in Mure. Končni rezultat hazena tekme je bil 9:6 za Maribor.

Hazena tekma (ženski rokomet) je bila na nek način zgodovinska, saj je šlo za prvo tekmo na kateri so bili organizirano prisotni pristaši Mure.

V preteklosti so se pristaši črno-belih udeleževali tudi nogometnih gostovanj. Prvi tak znan primer je bila tekma Čakovečki športski klub : Mura, ki je bila odigrana 17. maja 1925. Vodstvo kluba je pristaše Mure vabilo, da se te tekme udeležijo z vlakom. Ni pa šlo za organizirano gostovanje.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu