Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Rajbar: Upam, da bomo čimprej zaključili odhode in prihode

Športni direktor Mure na tekmi St. Patrick's : Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na klubski spletni strani je bil objavljen pogovor s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem, ki se je ozrl na opravljeno delo v prestopnem roku, ki pa še ni končan.

Muro do doslej zapustili Alen Kozar, Nik Lorbek, Mihajlo Baić in Luka Bobičanec, prišli pa so Filippo Tripi, Florijan Raduha, Ivan Šarić, Lazar Zličić in Nikola Jovićević. "Do zdaj smo z opravljenim v tem prestopnem roku zadovoljni, se pa še kar nekaj stvari dogaja. Upam, da bomo do sredine drugega tedna zaključili z vsemi prihodi in odhodi, tako v članski, kot v mlajših selekcijah. Vsem želimo omogočiti, da se v miru pripravljajo na začetek prvenstva," je dejal Denis Rajbar.

Poleg prihodov v članski ekipi, so mlajše selekcije okrepili Timotej Brkić, Luka Turudija in Luka Močiler. Prva dva, ki sta priprave začela s člansko ekipo, bosta zaigrala tudi za mladinsko selekcijo Mure, Močiler bo do boljših rezultatov pomagal kadetom. "Vse igralce, ki smo jih pripeljali v mlajših selekcijah, smo pripeljali z željo in mislijo, da bodo v prihodnje zaigrali za člansko moštvo, ob tem pa dvignili nivo v mlajših selekcijah," pravi Rajbar, ki meni, da je ekipa v primerjavi z jesenskim delom prvenstva, boljša. "Mislim, da je boljša tako ekipa, kot vzdušje v ekipi. Seveda pa bo to potrebno pokazati na terenu, kjer od svojih ciljev ne bomo odstopali, saj verjamem, da je ta ekipa dovolj sposobna, da jih uresniči. Vse okrepitve, ki smo jih pripeljali, so bile pod drobnogledom že nekaj časa in to na igralnih položajih, kjer smo bili najbolj v deficitu. Ob tem pa smo z enim očesom pogledovali tudi proti novi sezoni in pravilom, ki prihajajo v slovenski nogomet".

V spomladanskem delu prvenstva bodo imeli trije nogometaši čarno-bejlih status posojenih nogometašev, in sicer Jan Đapo, Miha Kompan Breznik in Samsindin Ouro. "Poleg nogometašev, ki bodo odšli na posojo, je v zaključni fazi prestop Tia Cipota, Josip Majić pa je dobil proste roke, da si poišče nov klub. Glede odhodov je to verjetno vse, razen v primeru, če se zgodi kaj zelo nepričakovanega," pravi. V dobrem mesecu dni so pogodbo s čarno-bejlimi podaljšali Klemen Pucko, Gregor Balažic in Kai Cipot. "Pogodbe smo podaljšali z nekaterimi nosilci igre, želimo, da je jedro ekipe sestavljeno iz domačih igralcev. Seveda smo okrepitve pripeljali v sodelovanju z glavnim trenerjem, kot je bila to praksa v preteklih letih. Damir se je v tem letu dni veliko naučil, nabral izkušnje tako v prvenstvu, kot v Evropi in verjamem, da bo želja in motivacija po tem, da se dvignemo na lestvici še večja, kot je bila doslej".

V zadnjih dneh so se v javnosti pojavili zapisi in namigovanja, da bi lahko prvi strelec čarno-bejlih Mirlind Daku zapustil Muro. To se ne bo zgodilo. "Za Mirlinda je bila situacija jasna in dogovorjena že meseca novembra. Tako z agentom, kot z Mirlindom smo se vse dogovorili in Mirlind je v letu dni, ko je pri nas, vedno držal besedo. Osijek bi ga lahko iz posoje vrnil do 31.12.2022, po tem datumu ga ne more vrniti nazaj ali prodati brez našega soglasja. Daku ostaja v Muri vsaj do poletja in želimo si, da bo na koncu tudi kralj strelcev prve lige. Zapisi o njegovem morebitnem odhodu so nepreverjeni in samo vnašajo nepotreben nemir med navijače".

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu