Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Robert Koren postal del Murine nogometne šole

Robert Koren in Denis Rajbar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Mura je danes dobila okrepitev v nogometni šoli. Za razvoj in vzgojo lastnega nogometnega kadra bo po novem skrbel nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Zadolžen bo za razvoj in pravilno usmeritev trenerjev in igralcev v selekcijah U14, U15, U17 in U19.

Kdo je Robert Koren?

Dvainštiridesetletni Koren, ki he po rodu iz Radelj ob Dravi je s svoji igralski karieri igral za Dravograd, Celje, Lillestrøm, West Bromwich Albion, Hull City in Melbourne City . Nazadnje je bil trener drugoligaškega Fužinarja, pred tem pa je bil vpet v delo nogometnega kluba Celje. Za člansko izbrano vrsto Slovenije je zbral 61 nastopov in dosegel 5 zadetkov. Gledalci smo ga na Fazaneriji nazadnje videli v sezoni 2003/04, ko se je predstavil v dresu Publikuma.

Izjavi za klubsko spletno stran

Denis Rajbar: "Ponosni smo, da je k nam prišel nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je med drugim zaigrala na svetovnem prvenstvu. Roberta ni potrebno veliko predstavljati, po nekaj kratkih sestankih pa je hitro prepoznal ambicioznost Mure, v kateri se je hitro našel. Verjamemo, da bo lahko s svojim znanjem ogromno pomagal mladim igralcem in jih dvignil na višji nivo".

Robert Koren: "Vesel sem, da sem se pridružil Muri. Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi sam sem večkrat igral v Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi čarno-bejle. Klub mi je predstavil svoj projekt, sem ambiciozen in takoj sem se videl v njem. Vsi imamo isti cilj in ta je, da se čim več mladih nogometašev dobro razvija. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pri tem pomagam".

Murini trenerji od U14 naprej

U14

Glavni trener: Rene Cetl
Pomočnik trenerja: Tadej Vogrinec

U15

Glavni trener: Blaž Krauthaker
Pomočnik trenerja: Tadej Vogrinec

U17

Glavni trener: Rok Lovrec
Pomočnik trenerja: Matej Virag

U19

Glavni trener: Matjaž Kek ml.
Pomočnik trenerja: Roman Gostan

Kondicijski trener U14 do U19: Matej Virag
Trener vratarjev U14 do U19: Goran Dervarič

Strokovni vodja nogometne šole: Dominik Kovačič

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu