Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za uvod priprav poraz s Sturmom

Nogometaši Mure na ogrevanju v Čatežu pred tekmo s Sturmom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boris Lainšček

Nogometaši Mure so danes v Čatežu odigrali prvo pripravljalno tekmo v pripravah na spomladanski del sezone. Njihov nasprotnik je bila drugouvrščena ekipa avstrijskega prvenstva Sturm, ki je po devetdesetih minutah slavil z 1:3 (1:1).

Mura je tekmo odigrala v kombinirani zasedbi. Od začetka so na igrišče stopili: Raduha, Beganović, Morris, Sadriu, Buček, Kous, Tripi, Turudija, Šarić, Majić in Daku. V drugem polčasu so igrali še Balažic, K. Cipot, Kuzmić, Pucko, Zličić, Šimkus, Šroler, Klepač in Shabanhaxhaj. Med varovanci Damirja Čontale ni bilo Tia Cipota, ki je tik pred prestopom v italijansko Spezio, ni pa bilo še Maruška, Petkovića in Mihelaka. Po septembrski poškodbi in operaciji kolena se je v ekipo vrnil Morris.

V ekipi Sturma, ki jo je s klopi vodil Christian Ilzer je bil tudi nekdanji Muraš Tomi Horvat, ki je tekmo pričel v začetni enajsterici. Postava Sturma: Siebenhandl (46. Schützenauer) - Ingolitsch (46. Gazibegović) - Affengruber (46. Komposch) - Wüthrich (46. Geyrhofer) - Dante (46. Schnegg) - Ljubić (46. Stankovič) - Horvat (46. Sarkaria) - Prass (46. Stückler / 68. Schendl) - Kiteishvili (46. Teixeira) - Ajeti (46. Grgić / 68. Fuseini) - Jantscher (46. Emegha)

Dve priložnosti za en zadetek

Muraši, ki so tokrat igrali v zlati barvni kombinaciji so bili prve pol ure v podrejenem položaju. Obrambna vrsta, ki so jo od leve sestavljali Buček, Sadriu, Morris in Beganović je imela precej dela, prvič pa je kapitulirala v 5. minuti. Dolgo podajo za hrbet Murinim branilcem je sprejel Ingolitsch, ki je izkoristil priložnost ena na ena z Raduho. Mura si je prvo priložnost priigrala v 35. minuti, ko je Majić po podaji Beganovića streljal tik mimo desne vratnice. Nekaj minut pozneje so Muraši kronali nekoliko bolj ofenzivno igro. Po preigravanju v kazenskem prostoru je žoga prišla do Dakuja, ki jo je s štirinajstih metrov s pomočjo vratnice poslal v mrežo. Dve minuti pred koncem je Jantscher zastreljal enajstmetrovko za Sturm.

Dva zadetka v drugem polčasu

V drugem pollčasu sta oba trenerja naredila nekaj menjav. Iz igre so odšli ofenzivci Daku, Majić in Šarić, namesto njih pa so vstopili Klepač, Shabanhaxhaj in Šroler. Na novo je bila sestavljena tudi obrambna vrsta v sestavi Pucko, K. Cipot, Balažic in skrajno desno Šimkus. Gradčani so bili boljši skoraj celotni drugi polčas, povedli pa so zelo hitro. Po napaki obrambne vrste Mure je do žoge prišel Grgić in rutinirano premagal Raduho. V 62. minuti je do lepe priložnosti prišel Pucko, ki pa je streljal mimo vrat. V 69. minuti je Teixera s strelom pod prečko povedel Sturm v vodstvo s 3:1. V 72. minuti so Muraši stresli vratnico. Omenjena priložnost je bila zadnja večja na tekmi.

Veliko dela za strokovni štab

Za obe ekipi je bila to prva januarska pripravljalna tekma. Opazno je bilo, da je Mura igrala v povsem premešani zasedbi, zato je bilo kar nekaj napak v sami igri. Pred strokovnim štabom je obilica dela, predvsem na področju uigranosti in avtomatizmov v igri.

Muraši pred gostiščem Grof v Čepljah pri Vranskem. Od leve: Darjan Slavic, Andrej Kvas, Aleš Luk, Damir Čontala, Mihael Klepač, Ivan Šarić, Josip Majič, Florijan Raduha , Žiga Kous, Klemen Pucko, Mirlind Daku, Žan Buček, Nikola Jovičević, Martin Šroler, Kobie Morris, Luka Turudija, Leard Sadriu, Amar Beganović, Domantas Šimkus, Kai Cipot, Dardan Shabanhaxhaj, Vid Šumenjak, Gregor Balažic, Lazar Zličić, Srđan Kuzmić in Filippo Tripi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu