Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Robert Koren postal športni direktor

Robert Koren. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Včeraj v večernih urah je po sestanku upravnega odbora prišlo do odločitve, da se na mesto športnega direktorja ustoliči Roberta Korena, ki je doslej bdel nad razvojem nogometašev v naši nogometni šoli. To funkcijo bo opravljal tudi v prihodnje, ob tem pa prevzema tudi delo športnega direktorja. Danes je s trenerskim štabom in nogometaši že opravil prvi sestanek, v naslednjih dneh pa bo njegov fokus predvsem na dogajanju v zimskem prestopnem roku.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Robert Koren je novi športni direktor NŠ Mura. Svoje neprecenljive igralske izkušnje, kjer je bil zelo uspešen tako na reprezentančni, kot na najvišji mednarodni klubski ravni, je po koncu kariere dopolnil s strokovnim delom v različnih klubih. V Muri je do sedaj vodil mladinsko šolo, kjer smo se že lahko prepričali, da njegovo delo daje rezultate. Tekmovalne selekcije so veliko bolj uspešne, hkrati pa je Mura je postala privlačna za mlade, talentirane igralce. Verjamem, da smo z Robertom dobili pravo rešitev in nam bo s svojim znanjem pomagal pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni in ostajajo nespremenjeni, torej uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja ter vzgoja mladih igralcev. Naša skupna strategija je razvoj mladih nogometašev in postopna vključitev v člansko ekipo, obenem pa vrnitev h koreninam, k Muri, ki ima domač, slovenski podpis. Robert Koren bo zato še naprej bdel nad strokovnim delom v tekmovalnih selekcijah od U15 do U19".

Robert Koren, športni direktor NŠ Mura: "Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ki so mi ga izkazali. Pred mano je izziv, ki se ga zelo veselim, motivacije mi ne primanjkuje. Vizija kluba je bila jasna vseskozi in se ne spreminja, to je vključitev domačih nogometašev v člansko ekipo, kjer dobijo priložnost in postopoma tudi čim večjo minutažo. Smo v prestopnem obdobju, prihodi in odhodi so stalnost v nogometu, tudi mi bomo aktivni na nogometni tržnici. Še pred tem pa se bomo pogovorili z nogometaši, analizirali obstoječi kader in se nato odločili, kakšne profile nogometašev potrebujemo. Cilji v letošnji sezoni ostajajo enaki, kot so bili pred sezono in to je uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja".

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu