Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Shabanhaxhaj za rekordno odškodnino v Rubin

Dardan Shabanhaxhaj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dardan Shabanhaxhaj po sezoni in pol zapušča Muro in se seli v ruski Rubin Kazan, kjer bo združil moči z Mirlindom Dakujem. Za Muro je odigral 51 tekem in dosegel 8 zadetkov. Vse zadetke je dosegel v prvenstvu od tega kar sedem v letošnji sezoni.

Prvi milijonski prestop iz Mure

Mura bo za prestop prejela denarno nadomestilo, del pa bo pripadel njegovemu nekdanjemu klubu Sturmu iz katerega je letos poleti uradno prestopil k Muri. Višina odškodnine ni znana, neuradno pa gre za 1,2 milijona evrov. Če to drži gre za prvi milijonski prestop Mure. Najvišji znesek je ponudil Rubin, čeprav so se za njega zanimali tudi klubi iz Italije, Nemčije in Škotske, ki so ponujali okrog milijona.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Prestop Dardana v ruski Rubin Kazan je še en dokaz več, da je Mura primerna in prava sredina za mlade nogometaši, ki želijo napredovati in storiti korak naprej v karieri. Najprej z igranjem v Muri, kasneje pa s prestopom v katerega izmed večjih klubov. Da smo na pravi poti, kažejo tudi primeri in prestopi iz preteklosti. Pred Dardanom je to uspelo že lepemu število nogometašev, pri čemer gre najbolj izpostaviti prodaje Tia Cipota, Tomija Horvata in Žana Karničnika. Tudi Mirlind Daku je v Muri dobil prepotrebne minute, da je lahko pokazal svoj potencial in si zagotovil prestop. Dardanu bi se rad zahvalil za to leto in pol, ki ga je preživel z nami in mu želim vse dobro v nadaljevanju kariere".

Dardan Shabanhaxhaj: "Najprej bi se rad zahvalil vsem v klubu, ki so me toplo sprejeli in poskrbeli, da sem se počutil kot doma. Hvaležen sem predsedniku in športnemu direktorju za izkazano zaupanje, da sta me pripeljala v Muro in trenerjem, ki so mi dali priložnost, da dokažem kaj znam. Zahvala tudi mojim soigralcem, brez njih mi to ne bi uspelo. Hvaležen sem našim navijačem, ki so nas spodbujali v dobrih in težkih časih, še posebej v težjih časih je bilo pomembno čutiti njihovo podporo. Navijači Mure, ki jih izjemno spoštujem, si zaslužijo samo najboljše. Verjamem, da se bo Mura dvignila in ponovno dosegla uspehe kot v preteklosti".

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Dardan Shabanhaxhaj

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu