Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Slovakinja in Srbkinja okrepili obrambo murašic

Tereza Bednárová, Dejan Škerlak in Aleksandra Đorđević. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

ŽNK Mura je po nekaj odhodih pripeljala dve novi moči. Črno-beli dres bosta do konca letošnjega avgusta nosili Srbkinja Aleksandra Đorđević in Slovakinja Tereza Bednárová. Obe sta bili nekaj časa na preizkušnji.

V Fazanerijo se iz srbskega ŽFK Mašinac seli Aleksandra Đorđević, ki se najbolje znajde na mestu osrednje branilke ali leve bočne branilke. Đorđevićeva je bila članica mlajših selekcij reprezentance Srbije (U17 in U19), prav tako pa je aktualna članica A reprezentance.

V Fazanerijo pa se seli tudi Slovakinja Tereza Bednárová iz danskega AaB Kvinde Elitefodbold, ki je v preteklosti branila tudi barve slovaškega SK Slovan Bratislava in avstrijskega SKV Altenmarkt frauen. Bednárová se najbolje znajde na mestu osrednje branilke ali defenzivne vezistke.

Obe sta pogodbo z ŽNK Mura Nona podpisali do 31.8.2024

Dejan Škerlak, tehnični vodja ŽNK Mura Nona: "Po številnih odhodih smo morali pravočasno reagirati, nastalo vrzel pa bomo predvsem v defenzivnem delu zapolnili z Aleksandro in Terezo. Gre za nogometašici, ki imata kljub mladosti že kar nekaj izkušenj, tako v klubskem, kot v reprezentančnem nogometu. Verjamem, da nam bosta pomagali pri doseganju zastavljenih ciljev."

Aleksandra Đorđević, ŽNK Mura Nona: "Vesela sem, da sem postala del te ekipe in komaj čakam nove izzive, ki so pred nami. Pripravljena sem maksimalno garati, da pomagam ekipi, do pozitivnih rezultatov in osvajanja zastavljenih ciljev."

Tereza Bednárová, ŽNK Mura Nona: "Vesela sem, da začenjam svojo zgodbo v ŽNK Mura Nona. Hvaležna sem klubu za izkazano zaupanje in toplo dobrodošlico. Več kot veselim se izzivov, ki so pred nami in verjamem, da nas čakajo dobre stvari in da ponovno osvojimo dvojno krono. Počutim se izjemno motivirana in počaščena, da bom lahko del tega kluba in tega projekta."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu