Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sneg, dež, nogometna romantika in zmaga Mure

Trije Murini "tujci" - Mirlind Daku, Amar Beganović in Samsindin Ouro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 30. krogu prve lige gostovali v Šiški pri vselej neugodnem Bravu. V zelo težkih razmerah so slavili z 1:2 (1:1) in se utrdili na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice.

Mura s štirimi zadaj

Trener Damir Čontala je zaradi kartonov pogrešal Šturma in Lorbka, po zadnjem neuspehu s Koprom pa je spremenil tudi sistem igre. Črno-beli so pričeli s štirimi v zadnji vrsti s postavitvijo 4-3-2-1, ki se je spreminjala v 4-3-3. Zadnjo vrsto so sestavljali Pucko, Karamarko, Gorenc in Beganović. Sredina je bila v domeni Kozarja, Bobičanca in Horvata, napad pa so tvorili Tio Cipot, Kous in Daku. Bravo se je postavil v svoji značilni postavitvi 3-6-1 oz. 3-4-3. Igrajo zelo podobno, kot je igrala Mura pod taktirko Anteja Šimundže. Danes so pogrešali Jakšića, Kramariča in Trdina.

Bravo: Orbanić, Križan, Španring, Milić, Kavčič, Nsana, Kurtović, Trontelj (od 82. Maružin), Memić (od 74. Kirm), Kerin (od 86. Sever), Bajde. Trener: Dejan Grabić.

Mura: Zalokar, Pucko, Karamarko, Gorenc, Beganović (od 63. Klepač), Kozar (od 63. Ouro), Bobičanec (od 94. Maruško), Horvat, T. Cipot (od 63. Škoflek), Kous, Daku. Trener: Damir Čontala.

Kompaktna in agresivna Mura

Tekmo so bolje pričeli domačini, ki so si takoj v uvodu priigrali nekaj strelov iz kota. Nato so vajeti igre prevzeli Muraši in nanizali nekaj nevarnih akcij in napadov. V 11. minuti je streljal Daku, vendar so domačini njegov strel odbili v kot. V 17. minuti je po podaji Horvata streljal Bobičanec, minuto pozneje pa še Cipot. Črno-beli so premoč kronali v 25. minuti. Po preigravanju je Bobičanec sprožil z dvajsetih metrov, Orbanić pa je njegov strel na kratko odbil do Dakuja, ki mu ni bilo težko zatreseti mreže. Po zadetku so do nekaj priložnosti prišli še igralci Brava. Najprej je v 28. minuti Kurtović meril pod prečko, v 26. pa je z glavo streljal še Bajde, Zalokar pa je žogo odbil v kot. Po kotu pa je Bravo uspel izid izenačiti. Na petih metrih je bil med petimi, šestimi Muraši najbolj spreten Bajde in zadel pod prečko. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil.

Sneg, slaba vidljivost in slabši tempo

V drugem polčasu je tempo nekoliko upadel, vse do 62. minute, ko smo videli prvo priložnost. Muraši so imeli znova težave po strelu s kota, ko je po nekaj podajah Milić z glavo zadel stičišče vratnice in prečke. Takoj v naslednji minuti je Čontala reagiral in v igro poslal Škofleka, Klepača in Oura ter s tem nekoliko bolj okrepil ofenzivni del. Črno-belim se ja ta poteza obrestovala v 68. minuti. Horvat je z globinsko žogo lepo našel Klepača, ki je v kazenskem prostoru obrnil Španringa in s strelom ob bližnji vratnici premagal Orbanića za 1:2. V 74. minuti je Memić skoraj presenetil Zalokarja pri izbijanju žoge. V 79. minuti je po levi strani pobegnil Bajde in zatresel zunanji del mreže. V 90. bi domačini skoraj izkoristili neodločnost v Murini obrambi. V 92. minuti je z razdalje sprožil Nsana.

Zanimivosti

Pogoji za igro so bili zelo težki. V prvem polčasu je deževalu, v drugem pa snežilo. Že tako zahteven teren v Šiški je postal še težji. V 75. minuti smo videli še malce nogometne romantike. Ker se zaradi sneženja več niso videle črte je glavni sodnik odredil odmor in čiščenje črt. Bili smo malce prenečeni ker v drugem polčasu niso uporabili oranžne oz. rumene žoge, saj je bila proti koncu tekme vidljivost zelo slaba.

Statistični posladki

Klemen Pucko je odigral 150. tekmo v dresu Mure, Žiga Kous 230., Jan Gorenc 80., Mihael Klepač pa 40. Mura je prvič po petih tekmah premagala Bravo in to prvič z 2:1. V vlogi rezervnega vratarja se je prvič predstavil Vid Šumenjak.

Izjavi

Dejan Grabić: "Vsebinsko moramo biti zadovoljni s predstavo, je pa res, da nismo bili energetsko na nivoju. Bili smo dobri, ne pa odlični. Ustvarili smo si dovolj strelov za zadetek, ključni trenutek pa je bila prečka pri rezultatu 1:1. Mura je znala kaznovati in realizirati stvari, ki so si jih priigrali. Po moje bi bil najbolj realen neodločen rezultat."

Damir Čontala: "Težko je bilo zaradi igrišča in zaradi Brava. Vsaka naša tekma z njimi je izjemno težka. Mislim, da smo danes bili pametni in ravno za ta zadetek boljši."

Lestvica

1. Maribor      30 18 5 7 47:30 59
2. Koper       30 16 8 6 49:34 56
3. Olimpija     30 14 7 9 43:32 49
4. Mura       30 12 11 7 42:39 47
5. Bravo       30 11 9 10 29:27 42
6. Domžale      30 9 10 11 37:37 37
7. Celje       30 10 5 15 35:42 35
8. Kalcer Radomlje  30 8 8 14 34:44 32
9. CB24 Tabor Sežana 30 7 8 15 26:32 29
10.Aluminij     30 4 11 15 27:52 23

IZ MEDIJEV

Klemen Pucko v boju za žogo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje Murašev po zadetku v Šiški. Od leve: Alen Kozar, Jan Gorenc, Amar Beganović, Luka Bobičanec, Klemen Pucko, Mirlind Daku in Marin Karamarko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gregor Bajde in Marin Karamarko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Takole je Mihael Klepač obrnil Marka Španringa in dosegel zadetek na tekmi Bravo : Mura (9. april 2022). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Snežno veselje v Šiški. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Mure proti Bravu (9. april 2022). Stojijo od leve: Marin Karamarko, Marko Zalokar, Jan Gorenc, Luka Bobičanec, Mirlind Daku. Čepijo: Tomi Horvat, Alen Kozar, Žiga Kous, Amar Beganović, Klemen Pucko in Tio Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu