Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Takrat, ko je najbolj potrebno

V boju za žogo Timotej Brkić in Almin Kurtovič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 33. krogu prve lige Telemach gostili ljubljanski Bravo in nekoliko presenetljivo ter šokantno izgubili z 0:1 (0:0). Zadetek so prejeli v zadnji sekundi tekme. S porazom so zdrsnili na šesto mesto in zminimizirali svoje možnosti za preboj v Evropo. Kot je dejal eden izmed gledalcev po tekmi - "Še dobro, da je deževalo, da so imeli vsaj mokre drese".

Brez Cipota in Beganovića

Dejan Grabić, ki je donedavno sedel na klopi Brava je pogrešal dva igralca obrambne vrste - Cipota in Beganovića, ki smo morala počivati zaradi kartonov. Zaradi tega je moral nekoliko spremeniti obrambno vrsto, ki so jo sestavljali Sadriu, Morris, Balažic in Kuzmić na desnem boku. Zadnjega veznega je igral Maruško, prednjega pa Tripi. Na levem krilu je priložnost dobil Brkić, na desnem pa Kous. Napadalni dvojec sta sestavljala Klepač in Daku. Igrali so v postavitvi 4-3-3 oz. 4-3-1-2. Zraven Cipota in Beganovića so manjkali še Stijepović, Šimkus, Vidmar (vsi izven kadra) ter Pucko in Shabanhaxhaj (oba poškodba). V kadru za tekmo je bil prvič mladi Rakičanec Tian Rantaša, sicer član mladinske ekipe Mure.

Mura: Mihelak, Sadriu (od 64. Šarić), Morris, Balažic, Kuzmić, Maruško, Brkić (od 64. Kasalo), Kous, Tripi (od 64. Zličić), Klepač, Daku. Trener: Dejan Grabić.

Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, Trdin, Selan, Kramarič, Svetlin (od 87. Bušnja), Kurtović (od 83. Flakus Bosilj), Štor. Trener: Aleš Arnol (uradno Tomaž Petrovič).

Taktičen prvi polčas

Beležka s priložnostmi je ostala prazna vse do 31. minute, ko smo videli prvi strel proti vratom. Po kotu in odbiti žogi je Tripi sprožil z dvajsetih metrov in grdo zgrešil. V 34. minuti je Mura izvedla obetaven protinapad, ki pa je bil preveč počasen. Na koncu je Tripi s težkega položaja streljal mimo vrat. V 38. minuti je Morris z glavo streljal z roba kazenskega prostora. Gostje so edino priložnost v prvem polčasu imeli v 43. minuti, ko je Mihelak obranil strel Štora z devetih metrov.

Igra se do zadnjega sodniškega žvižga

Drugi polčas so bolje pričeli gostje, ki so si v razmaku osmih minut sprožili kar pet strelov proti vratom Mihelaka. Zelo agilna sta bila Kramarič in Svetlin, z glavo pa je nevarno streljal še Katinić. Muraši so od petdesete do šestdesete minute nekajkrat nevarno viseli. V 65. minuti je imela Mura najlepšo priložnost na tekmi. Akcijo je pričel Kasalo, Šarić pa je s peto zaposlil Klepača, ki je s sedmih metrov nastreljal vratarja. V 68. minuti je Kuzmić s šestnajstih metrov streljal premlačno. V kazenskem prostoru Brava je bilo znova vroče v 70. minuti, ko je Daku že premagal Orbanića, gostje pa so žogo nato izbili v polje. Daku je v 82. minuti preslabo meril z glavo. V drugi minuti sodnikovega dodatka je nevarno streljal Bušnja. V 94. minuti pa šok za Muro. Dolgo podajo na desno stran je izkoristil Kramarič in z petnajstih metrov premagal Mihelaka. Po zadetku je sodnik le še odpiskal konec tekme.

xG analiza tekme Mura : Bravo

Kaznovani za pragmatičnost

Pomerili sta se dve ekipi, ki gojita pragmatičen nogomet s filozofijo čim manj prejetih zadetkov. Temu primerna je bila tudi predstava na igrišču z malo lepimi streli in lepimi priložnostmi. Mura, ki nujno potrebuje točke za Evropo je bila na koncu za tak način tudi kaznovana. Veliko je bilo raztrgane igre, brez pravih idej tako na eni kot drugi strani. Popolnoma taktičen boj. Mura v nobenem primeru ni izvedla kontinuiranega pritiska proti vratom Brava. Veliko več priložnosti je bilo v drugem polčasu.

Koprski sodniki za boj Mure s Koprom

Nekoliko presenetljivo je tekmo sodil Mihael Antič iz Kopra s katerim se črno-beli borijo za četrto mesto. Tudi VAR sodnik Roberto Ponis prihaja iz tega obalnega mesta. Antič je svoje delo opravil solidno. Obe ekipi sta igrali v belih hlačkah, kar je sicer redkost, da imata nasprotnika enako barvno kombinacijo. Tekmo je zaznamovalo zelo spremenljivo vreme. Na ogrevanju je sijalo sonce, v polčasu pa je pričelo močneje deževati, na sredini tekme pa smo že videli mavrico. Na tribunah smo lahko opazili nekdanjega igralca Mure Marina Karamarka.

1. Olimpija     33 23 4 6 58:33 73 
2. Celje       33 16 10 7 47:33 58 
3. Maribor      33 17 6 10 64:40 57 
4. Koper       33 14 8 11 43:33 50 
5. Domžale      33 11 13 9 45:38 46 
6. Mura       33 11 13 8 43:39 46 
7. Kalcer Radomlje  33 7 14 12 31:52 35 
8. Bravo       33 9 7 17 31:38 34 
9. Gorica      33 4 12 17 27:51 24 
10.CB24 Tabor Sežana 33 3 13 17 27:60 22 


Klemen Mihelak je bil po mnenju obiskovalcev naše spletne strani najboljši posameznik Mure proti Bravu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica. Stojijo od leve: Morris, Daku, Balažic, Maruško, Mihelak, Kous. Čepijo: Sadriu, Klepač, Brkić, Tripi in Kuzmić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Black Gringosi so se v 74. minuti spomnili na preminulega Black Grongosa Štefana Gomboca Pičoja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pogled na tribune Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žiga Kous Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Timotej Brkić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Srđan Kuzmić in Martin Kramarič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mirlind Daku in Almin Kurtovič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Desno je Iztok Frajman, vodja marketinga pri Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Timotej Brkić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Športni direktor Denis Rajbar in pod njim Amar Beganović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Nogometaši Mure so v 33. krogu prve lige Telemach gostili Bravo. Kako so igrali? Ocenite igralce od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Na seznamu so igralci, ki so brez podaljška igrali vsaj 5 minut. Ocenjevanje poteka do vključno 30. aprila, ko bomo objavili rezultate.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 50.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu