Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tretji zaporedni remi črno-belih

Žiga Kous je moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti igrišče. Ob njem je Matija Kavčič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muraši so se v 24. krogu prve lige Telemach odpravili v Ljubljano, kjer so se na stadionu ŽAK v Šiški pomerili z Bravom. Končni rezultat je tekme je bil 0:0. Črno-beli so dosegli še tretji zaporedni remi.

Daku na klopi

Pri Muri sta se po prestani kazni zaradi kartonov v moštvo vrnila Balažic in Shabanhaxhaj, nekoliko presenetljivo pa je na klopi obsedel prvi strelec moštva Mirlind Daku. Črno-beli so igrali v postavitvi 4-2-3-1. Branilski par sta sestavljala Balažic in Cipot, levi bočni je bil Pucko, desni pa Beganović. Na položaju zadnjega veznega sta igrala Maruško in Zličić. Desno krilo je bilo tokrat rezervirano za Kousa, levo pa za Shabanhaxhaja. Za napadalcem Petkovićem je igral Šroler. Tudi Bravo, ki se je na prejšnjih tekmah z Muro predstavil s tremi branilci, je tokrat igral s štirimi zadaj.

Postava Brava: Orbanić, Španring, Trdin, Kramarič, Nsana, Jakšič, Bušnja, Kavčič, Kurtovič, Flakus Bosilj in Katinić. Trener: Dejan Grabić.

Postava Mure: Mihelak, Cipot, Pucko, Balažic, Beganović, Maruško (od 63. Šimkus), Kous (od 35. Daku), Zličić, Šroler (od 63. Jovićević), Petković, Shabanhaxhaj (od 63. Šarić). Trener: Damir Čontala.

Mrtvilo prvenag polčasa

Prvi strel na tekmi so si priigrali domači. Kramarič je streljal s šestindvajsetih metrov. Na drugi strani je s podobnega položaja, vendar z nekoliko krajše razdalje streljal Maruško. V 21. minuti je Bravo zapravil lepo priložnost za vodstvo. Kurtovič se je znašel iz oči v oči z Mihelakom, vendar je bil vratar Mure uspešnejši. V 30. minuti je moral zaardi poškodbe iz igre kapetan Žiga Kous. Zamenjal ga je Daku. V 39. minuti so muraši zapravili tri priložnosti v eni akciji. Najprej je po kotu z glavo streljal Cipot, nato je po odbiti žogi streljal Petković, na koncu pa je žogo mimo vrat usmeril Balažic. V 45. minuti je z razdalje sprožil Bušnja.

Vratnici rešili Muro

Tudi v drugem polčasu so si prvo priložnost priigrali igralci Brava. Z dvajsetih metrov je streljal Bušnja. Minuto pozneje, v 52. minuti, je z glavo streljal Shabanhaxhaj. V 55. minuti je znova poskušal zelo razpoloženi Bušnja, žoga pa je za las zletela mimo vrat. V 56. minuti so domačini v enem napadu dvakrat stresli okvir vrat Mure. Najprej je desno vratnico zadel Kramarič, nato pa še Flakus Bosilj levo. Muraši so obakrat imeli veliko sreče. V 78. minuti je Daku po kotu poskusil s škarjicami.

Taktičen boj Čontale in Grabića

Tekma je bila taktično naravnana, tako z ene kot z druge strani. Spremljali smo predvsem boj na sredini preko katerega je potekala večina akcij ene in druge ekipe. Tekma sicer ni bila tako negledljiva kot tista pred tednom dni v Radomljah, pa tudi ekipi sta imeli skoraj enkrat višji xG. Znova bode v oči strelska neučinkovitost Mirlinda Dakuja, ki je nazadnje zadel 9. novembra lani na pokalni tekmi proti Celju. Potem ko sta igro zapustila Kous in Maruško je proti koncu tekme prvič kapetanski trak nosil Kai Cipot.

Lestvica

1. Olimpija     24 18 3 3 46:22 57
2. Maribor      24 13 4 7 51:28 43
3. Celje       24 11 8 5 36:29 41
4. Domžale      24 10 8 6 36:29 38
5. Koper       24 10 6 8 34:24 36
6. Mura       24 8 10 6 34:29 34
7. Bravo       24 6 5 14 21:24 23
8. Kalcer Radomlje  24 3 10 11 18:44 19
9. CB24 Tabor Sežana 24 3 9 12 22:50 18
10.Gorica      24 2 9 13 20:39 15


IZ MEDIJEV

xG analiza tekme Bravo : Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Dardan Shabanhaxhaj in Mark Španring. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zaskrbljeni pogledi športnega direktorja Denisa Rajbara. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Lazar Zličić v primežu dveh igralcev Brava. Levo Flakus Bosilj, desno pa Gašper Trdin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Mihelak Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ivan Šarić in Mark Španring. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kapetanski trak na roki Kaija Cipota. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Muraši so imeli podporo tudi v Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Damir Čontala Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Lejv Murinega sponzorja Generalija na stadionu ŽAK v Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijači Mure v Ljubljani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Kako so igrali muraši proti Bravu na tekmi, ki je bila odigrana 25. februarja 2023? Ocenite igralce od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno ponedeljka, 27. februarja, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 78.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu