Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za obstanek v SCL

Ob udeležbi predstavnika Nogometne zveze Slovenije in predstavnikov številnih družbenih in telesnovzgojnih organizacij je bil v nedeljo v Murski Soboti letni občni zbor Nogometnega kluba Sobota. Obširno poročilo v lanskem delovanju kluba, njegovih uspehih in problemih je imel sekretar Vlado Cvetko, v živahno razpravo pa so posegli tudi številni gostje. Ob zaključku zbora so izvolili novo vodstvo kluba. Predsednik kluba je ostal Ernest Hoyer.

Osnovni moto razprave na občnem zboru je bil: kako zagotoviti prvemu moštvu ustrezne gmotne pogoje za nadaljnje uspešno tekmovanje v slovenski nogometni konkurenci. Klub je namreč ob zaključku poslovnega leta zašel v dokajšnje finančne težave, predvsem zaradi tega, ker je moral vlažiti okrog 3 milijone din v novo pomožno igrišče. V te namene je porabil tudi dotacije, ki so mu bile dodeljene za funkcionalno delovanje. Na zboru so se zavzeli za to, da je potrebno tudi finančni problem NK Sobota uspešno rešiti prek namenskega občinskega sklada, v katerega bi lahko zlasti gospodarske organizacije vlagale določena sredstva za investicijske potrebe kluba in sploh za gradnjo športnih objektov.

Na zboru so tudi ugotovili, da ob zagotovitvi ustreznih gmotnih pogojev ni večje bojazni za izpad prvega moštva iz SCL, čeprav je trenutno v nevarni coni. Moštvo so v zadnjem času dokaj pomladili, saj znaša povprečna starost igralca 23 let. Na zboru so pohvalili tudi zavzetost ostalih moštev: zlasti mladinskega, ki je doseglo v republiškem merilu častno peto mesto, drugega in pionirskega moštva, ki ima letos zelo ugodne pogoje za osvojitev naslova prvaka Pomurja v svoji konkurenci.

Razpravljali so tudi o nekaterih nezdravih pojavih v slovenskem nogometu in posledicah takih razmer za domači klub, se zavzeli za odstranitev teh pojavov, za dokončno ureditev nogometnih igrišč, ki ne služijo samo temu klubu, marveč tudi številnim drugim podzveznim klubom, posebno pa še za učinkovitejšo vzgojno prizadevanje v klubu, da se v bodoče ne bi več ponavljali sicer dokaj osamljeni primeri nezdravih športnih odnosov in izpadov posameznikov. Na zboru so tudi govorili o vzgoji občinstva, ki naj bi v bodoče še bolj vzpodbujalo moštvo k uspehu na domačem igrišču, vendar pa naj bo bodrenje vedno na športni ravni, zato pa je potrebno napraviti konec nešportnemu početju redkih prenapetežev, ki s svojimi neprimernimi gestami na igrišču ugledu kluba več škodujejo kot koristijo.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu