Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Za uvod v prvenstvo boleč poraz proti Taboru
17. julij 2021

Kapetanski trak je nosil Alen Kozar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po zmagoslavju v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov je sledil še uvod v domače prvenstvo. Mura se je na Fazaneriji pomerila s Taborom iz Sežane in nekoliko nepričakovano izgubila z 0:3. Gostje so vodili že ob polčasu, ko je bilo 0:1.

Glede na evropsko preizkušnjo je Ante Šimundža nekoliko premešal začetno enajsterico. Priložnost je dobilo kar nekaj nogometašev, ki evropskih tekem niso igrali.

Postava Mure: Obradović - Karamarko, Maruško, Karničnik - Pucko, Kozar (od 59. Horvat), Maroša, Kouter, Filipović (od 46. Kous) - Mandić (od 46. Klepač (od 85. Brkić)) in K. Cipot (od 46. Bobičanec). Trener: Ante Šimundža

Postava Tabora: Koprivec, Ovsenek (od 86. Urh), Nemanič, Briški, Salkić, Grobry (od 86. Zeljković), Krivičič (od 77. Kljun), Kouao, Tolić, Ndzengue (od 77. Stanković), Stančič (od 66. Makoumbou). Pomočnik trenerja: Igor Božič

Jalovi napadi Mure

Na začetku tekme je Mura hitro prišla do dveh strelov, potem ko sta poskusila Maroša in Karničnik. V 10. minuti so do prve priložnosti prišli Kraševci. Ndzengue je z globinsko podajo našel Stančiča, ki se nato znašel iz oči v oči z Obradovićem in ga matiral s strelom v njegov dolgi kot. Pri zadetku je bila Mura premalo odločna v obrambi. Nogometaši Mure so potrebovali nekaj časa, da so po šoku prišli k sebi. V 17. minuti je z glavo poskusil Ndzengue v 25. pa je poskusil tudi Nino Kouter, vendar njegov strel s petindvajsetih metrov ni našel cilja. Ob koncu polčasa se je v lepi priložnosti znašel še Maroša, vendar ni uspel streljati. V prvem polčasu je bila Mura precej več pri žogi, gostje pa so se disciplinirano branili in prežali na protinapade.

Menjave niso obrodile sadov

V začetku drugega polčasa je Ante Šimundža v garderobi pustil Cipota, Mandića in Filipovića, vstopili pa so Bobičanec, Klepač in Kous. Črno-beli so od vsega začetka pritisnili proti vratom Tabora, pravzaprav se je ves čas igralo na polovici Sežancev. V 48. minuti je do novega strela prišel Maroša. V 54. minuti je od daleč poskusil še Bobičanec. V 56. minuti so gostje izvedli hiter protinapad, Kozar pa je na nedovoljen način zaustavil napadalca Tabora in glavni sodnik Jug je po pregledu videoposnetka s tehnologijo VAR, dosodil najstrožjo kazen za Tabor. Uspešno jo je izvedel Krivičić in svoje moštvo popeljal na 0:2. Štiri minute pozneje, v 60. minuti, je bilo vseh upov Mure za preobrat konec. Za strel z roba kazenskega prostora se je odločil Stančič in z drugim golom na tekmi svoje moštvo povedel v vodstvo z 0:3. Kljub vsemu se muraši niso predali. V 62. minuti je s strelom z dvajsetih metrov poskusil Horvat. Po tem se je igra umirila, črno-beli pa so se vse bolj zavedali, da jih čaka nepričakovan poraz. Omeniti večja še dogodek v 86. minuti, ko se je Mihael Klepač v enem izmed napadov Mure z nogo zaletel v vratnico. Preventivno ga je zamenjal Brkić. Pozneje se je izkazalo, da je utrpel le udarec v nogo in da na srečo ni prišlo do hujše poškodbe.

Neučinkovita in nezbrana Mura

Nogometaše Mure so zmage na tej tekmi stale individualne napake. Črno-beli na oko niso igrali slabo, bili so neučinkoviti, zadaj pa so puščali preveč prostora. To je bila obenem tudi prva zmaga Tabora v Murski Soboti nasploh in drugi zaporedni poraz Mure proti tej ekipi. Tekmo si bomo zapomnili tudi po tem, da je bila na njej prvič v zgodovini slovenskih državnih prvenstvev uporabljena tehnologija VAR (video assistant referee).

Izjava po tekmi

Ante Šimundža, trener Mure: "Glede na prikazano si je Tabor zaslužil zmago. Tabor je izpeljal tri protinapade in trikrat zadel. Na naši strani je manjkala taktična kultura, o kateri smo se pogovarjali pred tekmo. Dogovorili smo se, da jim ne smemo dovoliti prostora, a nismo bili na nivoju, ki smo ga sposobni."

IZ MEDIJEV

Luka Bobičanec in Damsen. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

To je bila prva tekma v zgodovini slovenske nogometne lige na kateri je bil uporabljen VAR. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža je bil razočaran nad rezultatom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Alen Kozar Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač je vstopil v drugem polčasu in se poškodoval pri trku z vratnico. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vratar gostov je bil nerešljiva uganka za igralce Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Pucko je imel veliko dela na levi strani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu