Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zasuk v miselnosti in delu z mladimi

Pogled na igriššče z umetno travo, na katerem največkrat trenirajo mlajše selekcije. Fotografija je nastala 22. avgusta 2022. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

V zadnjih tednih je k našemu klubu pristopilo kar nekaj mladih nogometašev. V začetku januarja so to bili Brkić, Turudija, Močiler, Jovičević, Tripi nazadnje pa še Luka Baš iz Maribora. Če k njim dodamo še Jamajčana Browna pa pred tem Kuzmića, Beganovića in verjetno še kakšnega mladega nogometaša, ki je javnosti neopazno pristopil k mladinski ekipi hitro ugotovimo, da gre za trend, ki v zgodovini Mure ni bil pogost oz. je vprašanje, če se je sploh kdaj zgodil. Običajno smo bili priča odhodom mladih nogometašev v druge sredine, tokrat pa se dogaja ravno obratno. Dogaja zasuk v miselnosti delovanja kluba, ki je pričel na mladih nogometaših graditi prihodnost oz. enega izmed pomembnih virov financiranja.

To je potrdil tudi športni direktor Denis Rajbar, ki je dejal: "Moja želja je, da bi bila Mura v Sloveniji to, kar je v Nemčiji Borussia iz Dortmunda, kar je Salzburg v Avstriji. Največ poudarka mora biti na mladih, ki bodo pri nas imeli vse, kar je potrebno, da uspejo. Sloveniji želimo dati največ reprezentantov. Od tega ne bomo odstopali niti za milimeter."

Dodal je še, da je Mura v zadnjih treh letih imela med slovenskimi klubi največ prestopov. "Iz Mure je bilo v zadnjih treh letih 13 prestopov igralcev, kar je največ med vsemi klubi v Sloveniji. Vsi, od Tomija Horvata, Žana Karničnika in nazadnje Tia Cipota so videli priložnost v Muri in odskočno desko za naprej. V Muri nihče ne bo imel 15 ali 20 tisoč evrov plače, za ta denar bomo raje namenili pogodbe 15 mladim, ki jih bomo lahko v miru razvijali do članske ekipe. Če bi videli, da koga zanima samo denar, pogodbe z nami nikoli ne bi podpisal in je tudi nikoli ne bo, " je še dejal Rajbar.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu