Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Žiga Laci se vrača v Fazanerijo

Žiga Laci. Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po Aljažu Antolinu se v Mursko Soboto vrača še en otrok Mure, Žiga Laci. Za člansko ekipo Mure je v sezoni 2018/19 debitiral proti Krškemu. V dveh sezonah je odigral 5 tekem in se enkrat vpisal med strelce. Po odhodu leta 2020 je prestopil v grški AEK Atene, v sezoni 2022/23 je bil posojen v Koper, pozneje pa se je vrnil v Atene. Z Muro je podpisal pogodbo do konca leta 2025.

Robert Koren, športni direktor NŠ Mura: "Veseli smo, da se v Muro vrača še en nogometaš, ki je tukaj že dokazal svojo vrednost in se odpravil v tujino. Verjamem, da je Mura prava sredina, ki mu bo pomagala pri oživitvi kariere. Navkljub temu, da je star šele 21 let, je za njim že zanimiva pot, ki je vmes zavila iz začrtane smeri. Zdaj je na nas in na njemu, da Žigi vrnemo zaupanje, da bo lahko ponovno kazal predstave, kakršne smo videli že v preteklosti."

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "V Muri vseskozi poudarjamo, kako pomembno je delo z mladimi nogometaši in da so ti naša prihodnost. Odločili smo se, da domačemu fantu ponudimo priložnost pri oživitvi kariere, ki je veliko obetala in po mojem mnenju še vedno obeta veliko. Žiga je v preteklosti s prestopom iz Mure že potrdil da ima kakovost, zdaj pa je njemu, da to dokaže še enkrat več. Mi verjamemo vanj, da bo to tudi storil. Ključno pa bo trdo delo, zavzetost in potrpežljivost."

Žiga Laci, NŠ Mura: "Izjemno vesel sem, da sem se lahko vrnil v Fazanerijo. Mura mi je v preteklosti dala ogromno, pomagala mi je uresničiti željo, da sem se preselil v tujino. Zdi se mi, da sem sam zdaj na vrsti, da vrnem nekaj Muri, kar ji v preteklosti na igrišču še nisem mogel. Želim si, da v prihodnosti ponovno poskrbimo za kakšno lovoriko in komaj čakam, da ponovno zaigram pred najboljšimi navijači v Sloveniji."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Žiga Laci

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu