Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

In memoriam: Franc Bencik (1932 - 2024)

Nekdanji mladinec in članski igralec Mure Franc Bencik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

V 92. letu starosti je umrl nekdanji igralec Mure Franc Bencik. Prekmurec, rojen 3. maja 1932 je svojo nogometno pot pričel pri Muri za naš klub pa je debitiral z devetnajstimi leti. Mura je takrat igrala v slovenski nogometni ligi, njegova prva tekma pa je bila 17. junija 1951 proti Triglavu (ljubljanski klub Miličnik). Takratni trener Vladimir Kukanja mu je dal priložnost v napadu. Franc oz. tudi Feri se je kasneje uveljavil kot vratar.

Ohranili ga bomo v trajnem spominu.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Bencik

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu