Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Življenjska pot Gustija Kerčmara
12. november 2021

Avgust Kerčmar - Gusti leta 1944. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: osebni arhiv Ervina Kerčmara

Družina Kerčmar je v Muri pustila velik pečat. Pisali smo že o zgodbi Ervina Kerčmarja starejšega in mlajšega, ki sta bila oba igralca in nato funkcionarja v Muri. Črno-beli dres pa je nosil tudi Avgust Kerčmar, ki so ga poznali pod vzdevkom Gusti. V časopisih so ga vodili pod oznako Kerčmar II, Kerčmar I je bil namreč njegov brat Ervin Kerčmar starejši. Rodil se je leta 1928, umrl pa leta 1945 pri sedemnajstih letih, ko so preganjali Nemce iz Prekmurja.

Ervin Kerčmar mlajši pravi: "Gustija so leta 1945 ubili Nemci na reki Muri. Star je bil sedemnajst let. Ob koncu vojne so v Mursko Soboto prišli Rusi, ki so skupaj z domačimi ljudmi Nemce preganjali na desno stran reke Mure. Z Murske Soboto je v to akcijo šlo nekaj mladeničev. Nekaj se jih je rešilo, nekaj pa jih padlo in med njimi je bil tudi on."

Avgust Kerčmar je pričel igrati nogomet pri mladincih Mure, v sezoni 1943/44 pa je igral za drugo ekipo Mure.

NE SPREGLEJTE

Avgust Kerčmar

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu