Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1925/1926

V sezoni 1925/1926 so se nogometaši Mure vključili v tekmovanje Ljubljanske nogometne podzveze - mariborsko okrožje. To je najvišji razred slovenskega tekmovanja. Zraven Mure so tekmovali še Rapid Maribor, I.SSK Maribor, Svoboda Maribor, Ptuj in Merkur Maribor. Nogometaši Mure so odigrali šest prvenstvenih tekem nato pa odstopili. Športni klub je imel težave s pridobitvijo nogometašev, zato se je odločil za reorganizacijo nogometnega odseka in več dela z mladimi nogometaši. Na koncu je Mura zasedla zadnje, šesto mesto z dvema osvojenima točkama. Pred pričetkom prvenstva so odigrali tudi eno prijateljsko tekmo z Dolnjo Lendavo in izgubili z 2:1. Tekma je bila v Lendavi. 

Športni klub Mura je v tem letu organiziral dva dogodka. Ljubiteljska skupina Čakovečkega športnega kluba je v kinu Dittrich izvedla opereto. Dobiček z nje je šel za delovanje kluba. Že drugo leto zapored pa so organizirali športno prireditev ob binkoštih. Na njej so mladinci Mure premagali Ljutomer s 5:1.

Za Muro so v tej sezoni igrali: Josip Breznik, Franc Čenar, Štefan Debelak, Edi Gregorič, Koloman Gyori, Koloman Janža, Koloman Kerestury, Ludvik Norčič, Norčič II, Franc Perkič, Peterka, Emil Šimon, Ludvik Turk in Ciril Zupančič.

Tajnik kluba je bil Fr. Bokalić, gospodar pa Bac.

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu