Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

1971/1972

V tekmovalni sezoni 1971/72 je pri drugoligašu Muri spet prišlo do kadrovskih sprememb. Trenerja Franja Pazmanja, ki se je odločil za odhod v Grčijo, čeprav je z Muro imel še polletno pogodbo, je zamenjal Stevo Pozder. V prestopnem roku so moštvo okrepili naslednji igralci: Kopač (Bačka Palanka), Aprcović (Hajduk, Kula) in Pintarić (Trešnjevka, Zagreb). V novo sezono je ekipa Mure štartala v naslednji postavi: Cirkvenčić, Gavrilović, Kopač, Posavec, Kranjc, Horvat, Koblencer, Kovač, Aprcović, Pintarić, Husar, Klepec, Škrbić, Košak, Žakula, Novak, Podlesek, Husar II.

Po jesenskem delu prvenstva je Mura zasedala osmo mesto. V spomladanskem prvenstvu je ponovno prišlo do manjših kadrovskih sprememb. Ekipo so okrepili Binkovski (Maribor), Čorić (Novi Bečej), Balantič (Nafta), vrnil pa se je Kološa (Nafta). Na koncu sezone je Mura zasedla sedmo mesto, kar je bil največji uspeh. V tej sezoni je bila odigrana tudi prijateljska tekma med drugoligašem Muro in "Izzivalci". Slednje moštvo so sestavljali bivši igralci Mure. Zmagali so bivši igralci s 3:1. Strelci so bili Martinuzzi, Horvat in Rebrica za "Izzivalce" ter Kološa za Muro. Moštvi sta igrali v naslednjih postavah. Mura: Čorić, Škrbić, Klepec, Husar, Posavec, Kopač, Balantič, Binkovski, Košak, Kranjc, Kovač, Aprcović, Kološa. "Izzivalci": Vrdjuka, Pihler, Sečko, Tkalčec, Puškarič, Kerčmar, Koblencer, Horvat, Glažar, Martinuzzi, Matjašec, Rebrica in Miloševič.

Po desetih letih je Mura spet organizirala pionirsko nogometno šolo, ki jo je pred leti uspešno vodil Slavko Svatina. Šolo sta vodila Jože Norčič in Feri Kološa ob pomoči trenerja Mure Steva Pozderja. Šolo je obiskovalo 28 pionirjev. Na zaključku šole je bil prisoten tudi znani slovenski nogometni strokovnjak dr. Brane Elsner.

Vir:

  • Feri Maučec: Sedem desetletij NK Mura

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu