Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Prva uradna tekma Mure na novem stadionu
10. maj 1936

V Murski Soboti sta se za prvenstvene točke pomerila Mura in Građanski iz Čakovca. Prva uradna tekma na novem stadionu Mure se je končala s 3:3 (2:1).

Tekma se je pričela z enourno zamudo, saj so igralci iz Čakovca zaradi tehničnih težav prispeli kasneje v Mursko Soboto. Mura bi zaradi tega lahko zahtevala, da se tekma verificira s 3:0 za črno-bele, vendar so ravnali športno ter omogočili, da se je tekma vseeno odigrala.

Mura je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik in zadela dvakrat. Glavni sodnik Schneller pa tudi ni priznal Malačičevega zadetka, ki je bil dosežen iz domnevnega prepovedanega položaja. Gostje so bili boljši drugi polčas.

Rezultat ne odraža moči obeh moštev, sa je imela Mura precej več od igre. To dokazuje tudi razmerje kotov, ki je bilo 5:1 v korist Mure. Za Muro so zadetke dosegli Ivo Kardoš, Jože Bosina in Evgen Kardoš. Za Građanski so v polno merili Milenković, Banek in Brkić.

V premoru med polčasoma je bil tudi ekshibicijski tek na 800 m, kjer je zmagal Tručl.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu