Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Adijo 3. liga
10. junij 2006

Po koncu tekme se je slavje preselilo na zelenico stadiona Fazanerija. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Darko Hidič

Nogometaši Mure so z veličastno zmago 6:2 nad Pohorjem, pred dobro napolnjenimi tribunami, potrdili primat v 3. ligi vzhod in dokončno končali prvenstvo na prvem mestu. Tokrat se nas je usmililo tudi vreme in doprineslo k lepemu nogometnemu prazniku, ki ga pravgotovo ne bomo nikoli pozabili. Pred tekmo so gledalce "podžigali" Dissmist, ki so v živo zaigrali nekaj priredb. Prvi vrhunec se je zgodil pred pričetkom tekme, ko smo zapeli Murino himno in ko so navijači prižgali bakle, ki so zadimile Fazanerijo.

Čeprav so Rušani prvi povedli z 0:1, to črno-belih ni zmotilo in po 90. minutah je bilo visokih 6:2 (Balažic, Žilavec, Janža, Puhar 2x, Žilavec). Okrog 2500 gledalcev je navijalo skozi celo tekmo, izstopal je predvsem sever, zato navijačem kapo dol. Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je pričelo veliko slavje, zagorele so bakle, gledalci so "vdrli" na igrišče in se veselili s svojimi ljubljenci. Prava norišnica se je nadaljevala, ko je kapetan Marko Balažic visoko dvignil pokal in s tem tudi uradno potrdil drugo ligo.

Tisto kar smo si vsi želeli se je danes uresničilo. Pred tekmo smo dobili tudi licenco za tekmovanje v 2.SNL, tako da nam tega ne more vzeti nihče več. Pred nami so nove zgodbe in novi cilji.

Navijaška skupina Black Gringos je izobesila transparent PRVAKI 10.6.2006. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Darko Hidič

Gneča pred vrati Pohorja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Darko Hidič

Navijaški vložek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Darko Hidič

Pogled s severne tibune na navijaški sektor. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Darko Hidič

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu