Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Anton Lovšin je nov predsednik Mure

Predsednik Mure je postal Anton Lovšin. Foto: Jutro, 11. marec 1930

Športni klub Mura je 7. marca 1930 v kavarni Meolic pripravil redni letni občni zbor. Mura je dobila novega, petega, predsednika kluba. To je postal notar Anton Lovšin, ki je zamenjal Ivana Peterko. Podpredsednik kluba je postal Evgen Halmoš. Za častnega člana kluba je bil izvoljen Savo Sancin iz Ljubljane. Vajeti nogometne sekcije je prevzel Milan Ferjan.

Občni zbor je bil dobro obiskan, poročila posameznih funkcionarjev pa dokazujejo lep razvoj kluba. Hazena je postala prvak Slovenije, sekcija namiznega tenisa pa je osvojila prvenstvo dravske banovine in prvenstvo Zagreba. Razvija se tudi teniška sekcija. Reorganizacijo lahko pričakujemo v nogometni sekciji, ki v letošnji sezoni še ni odigrala nobene tekme.

Nov klubski odbor je sledeč:
predsednik - kr. notar Anton Lovšin
podpredsednik - trgovec Evgen Halmoš
tajnik I - prokurist Ladislav Nadai
tajnik II - uradnik Ciril Zupančič
blagajnik I - poslovodja Franc Kohn
blagajnik II - poslovodja Štefan Vukan
gospodar - gostilničar Josip Turk ml.
odborniki (člani upravnega odbora) - Ivan Peterka, Koloman Kardoš, Vincenc Arvai, dr. Nikolaj Pinter, dr. Štefan Vučak, Anton Koder, Dragutin Lehar, Janez Jonas, Štefan Koltay, Koloman Hirschl, Franc Meolic, Ernst Wersel, Ede Dittrich, Josip Sekereš, Sretan Rakič, Aladar Fürst in Bela Norčič.
pregledniki računov (nadzorni odbor) - Josip Adanič, Štefan Šiftar in Armin Hirschl.
klubsko razsodišče (disciplinska komisija) - dr. Franc Farkaš, Josip Lipics, dr. Ljudevit Šömen

načelnica hazenske sekcije - Nikolajeva Nemeš, trener Ernest Nadai
načelnik nogometne sekcije - učitelj Milan Ferjan
načelnik tenis sekcije - Ljudevit Nemec
načelnik table tenis sekcije - Janez Nemec ml.
načelnik prireditvenega odseka - Vincenc Arvai

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu