Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Dekleta za razliko od fantov premagala Radomlje

Dvakratna strelka Yana Malakhova. Ob njej je Karmen Ulbin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Nogometašice Mure None so v zaostali tekmi 8. kroga 1. SŽNL gostile Radomlje Medex in zmagale s 3:0 (3:0). Z zmago so se utrdile na vrhu prvenstvene razpredelnice.

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Špela Kolbl , Lucija Kos, Josilene De Jesus Matos (Neli Hofman 70'), Živa Rakovec (Anna Kristine Gornela 66'), Noelle Vilčnik (Sara Adam 70), Lea Dolinar (Špela Rozmarič 66'), Thalita Ellen Silva Bomfim, Yana Malakhova (Neža Hrga 87'), Tinkara Testen.
Trener: Bojan Jančar.

ŽNK Radomlje: Vidrih, Zajc, Omerzu (Močnik 89'), Kosirnik (Doles 76'), Javorič, Omejec-Židan (Ulbin 62'), Kastelec, Gerjolj, Gadnik kap., Gerbec, Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.

Strelki: 1:0 - Malakhova (25'), 2:0 - Malakhova (35'), E. Kos (41').

Trener Bojan Jančar zaradi poškodb ni mogel računati na Laro Klopčič, ki je z igrišča odsotna že nekaj časa, kakor tudi na Nikolino Plavšić, ki je že zapustila ekipo črno belih. Iva Kocijan je že sedmič v tej sezoni ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Kar šest murašic je v pretklosti že nosilo dres Radomelj in sicer Noelle Vilčnik, Lea Dolinar, Tinkara Testen, Lara Klopčič, Neli Hofman in Sara Adam.

Uvodne minute so se dogajale med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi pa sta večinoma kombinirali na sredini igrišča. V 25. minuti je po hitri akciji po levi strani prodrla Špela Kolbl in z podajo pred vrata Radomelj našla Yano Malakhovo, ki je premagala gostujočo vratarko za 1:0. V 35. minuti je na semaforju že pisalo 2:0. Znova je po podaji kapetanke Špele Kolbl zadela Yana Malakhova, tokrat z desnico. V 41. minuti je po prostem strelu Lee Dolinar z glavo za 3:0 zadela Evelina Kos, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Ekipa črno belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. Domači trener je v 66. minuti opravil prvo dvojno menjavo iz igre sta odšli Živa Rakovec in Lea Dolinar, v igro pa sta vstopili Anna Kristine Gornela in Špela Rozmarič. V 70. minuti je trener Bojan Jančar opravil še drugo dvojno menjavo iz igre sta odšli Noelle Vilčnik in Joseline De Jesus Matos v igro sta pa vstopili Sara Adam in Neli Hofman. V 87. minuti je domači strateg opravil še  peto zamenjavo iz igre je povlekel strelko dveh golov Yano Malakhovo, v igro je vstopila Neža Hrga. Tekma se je končala z rezultatom prvega polčasa 3:0.

Murašice čaka v nedeljo na igrišču v Bratoncih tekma 11. kroga z ekipo ŽNK Gažon.

Lestvica

1. Mura Nona     9 9 0 0 67:2 27
2. Olimpija Ljubljana 8 7 0 1 64:1 21
3. Ljubljana     9 6 0 3 30:11 18
4. Radomlje Medex   8 4 2 2 20:6 14
5. Primorje Gaia Nat. 8 3 1 4 16:31 10
6. Cerklje      9 2 3 4 11:24 9
7. Drava Ptuj     8 1 1 6  4:50 4
8. Gažon       9 1 1 7  1:49 4
9. Krim        8 0 2 6  2:41 2

Mura Nona : Radomlje, 2. november 2023. Stojijo od leve: Dolinar, Bomfom, E. Kos, L. Kos, Testen, Kocijan. Čepijo: Kolbl, Malakhova, Rakovec, Vilčnik, Matos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Lucija Kos Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Lea Dolinar in igralka Radomelj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Polčas in odhod v slačilnice. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Dvakratna asistentka Špela Kolbl. Ob njej je Špela Gerbec. Akcijo opazuje Josilene De Jesus Matos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Gneča pred vrati Radomelj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Tekmo si je ogledalo okrog 100 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Trenerski štab murašic. Dva nekdanja igralca črno-belih. Od leve Zdenko Maučec in Bojan Jančar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu