Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Deset minut je bilo premalo

Veteran Matic Maruško. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v avstrijskem Tillmitschu pomerili z lanskim avstrijskim podprvakom in pokalnim zmagovalcem Sturmom in izgubili z visokih 3:0 (1:0). Treba je priznati, da je bil Sturm boljši tekmec, zmaga pa bi lahko bila še višja. V začetku drugega polčasa je Mura prikazala več ambicioznosti in nanizala nekaj nevarnih akcij, kar pa je bilo premalo za kaj več.

Cipot levi in Kuzmić desni

Mura je tekmo pričela v postavitvi 4-1-4-1. Osrednja branilca sta bila Dobrovoljc in Morris. Cipot se je preselil na levi bočni položaj, Kuzmić pa na desnega. Zadnjega veznega je igral Maruško. Na levem krilnem položaju je igral Klepač, na desnem pa Kous. Prednja vezna sta bila Kurtović in Jovićević, v vrhu napada pa Petković.

Mura: Mihelak - Cipot, Dobrovoljc, Morris, Kuzmić - Maruško - Klepač, Kurtović, Jovićević, Kous - Petković. Klop: Raduha, Ščernjavič, Proleta, Sadriu, Šarić, Zličić, Graj, Jelovica, Brdik, Brkić in Turudija. Trener: Dejan Grabić.

Sturm: Marič, Gorenc Stankovič, Wüthrich, Kiteishvili, Böving, Teixeira, Emegha, Gazibegović, Hierländer, Schnegg in Affengruber. Igrali so še: Bignetti, Demaku, Prass, Sarkaria, Jantscher, Serrano, Horvat, Stückler, Fuseini, Geyrhofer, Molnar in Dante. Trener: Christian Ilzer.

Napaka, ki se ne bi smela zgoditi

Sturm je že na začetku prevzel vajeti igre in diktiral tempo. V 8. minuti je po kotu Böving za las streljal mimo desne vratnice. V dvanajsti minuti so Gradčani povedli. Po navidez nenevarni akciji na desni strani je Stankovič poslal "balon" pred vrata Mure, kjer se je na sredini sam znašel Schnegg in brez težav matiral Mihelaka. To je bila napaka Mure v fazi branjenja, predvsem mladega Kuzmića in osrednjega branilskega para. Vsi skupaj niso najbolje predvidevali situacije in ustrezno zaprli prostor. Sobočani so prvič zapretili v 27. minuti, ko je Petković z dvajsetih metrov zgrešil okvir vrat. V 38. minuti se je Emegha po globinski žogi znašel sam pred Mihelakom, ki je dvoboja odšel zmagovalec.

Sturm je bil v prvem polčasu boljši tekmec, narekoval je tempo in si tudi ustvaril več priložnosti.

V začetku drugega polčasa je Cipota na levem bočnem položaju zamenjal Sadriu. Namesto Maruška je vstopil Brkić, namesto Dobrovoljca pa Proleta. Sprememba se je zgodila tudi v vratih, saj je namesto Mihelaka branil Raduha. Pri Sturmu je priložnost dobil nekdanji muraš Tomi Horvat.

Po ambicioznem začetku povsem padli

V 50. minuti je Klepač zapravil lepo priložnost za Muro. Na robu kazenskega prostora je iz igre vrgel branilca nato pa s petnajstih metrov streljal prek vrat. Agilen Klepač je s podobnega položaja streljal tudi tri minute pozneje. Minuto kasneje je po kotu z glavo vratnico stresel Proleta. V nasprotnem napadu je napadalec Sturma z ugodnega položaja streljal prek vrat.

V 59. minuti je Sturm povedel z 2:0. Po kratki podaji Jantscherja je s štirinajstih metrov lepo zadel Prassl. V 61. minuti je Grabić zamenjal še preostale igralce. V 64. minuti je Jantscher poskusil s prostega strela. V 68. minuti je Sturm znova izigral Muro, do strela pa je prišel Horvat. V 82. minuti so Gradčani še enkrat več izigrali muraše, Raduha pa je rešil zanesljiv zadetek. V 85. minuti je Zličić streljal s tridesetih metrov, bolj kot ne iz obupa. Minuto pozneje je Tomi Horvat z roba kazenskega prostora brez težav zadel za 3:0. Do konca tekme je Sturm zapravil še dve priložnosti za povišanje vodstva.

Le prek interneta

Mura je prvič zaigrala v novi garnituri zlatih dresov. Navijači smo klubu zamerili, da je prizorišče tekme sporočil štiri dni pred tekmo, ko so bile vstopnice že razprodane. S tem si privrženci Mure nismo mogli tekme ogledati v živo na prizorišču, temveč le prek interneta.

Muraši bodo naslednjo tekmo igrali v petek, 7. julija, proti lanskemu polfinalistu pokala Slovenije in drugoligašu Kety Emmi & Impol Bistica. Prvenstvo se prične 22. julija.


Nikola Jovićević Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač je zapravil eno redkih priložnosti za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nikola Petković in Gregory Wüthrich. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu