Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Deset zadetkov na tekmi med Soboto in reprezentanco Pomurja

Reprezentanca Pomurja, ki je nastopila proti Soboti 18. junija 1964. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Pomurski vestnik

V Murski Soboti je bila v nedeljo odigrana prijateljska nogometna tekma med reprezentanco Pomurja in moštvom Sobote, ki se je končala s 5:5. Sobota je ob polčasu vodila s 4:3. Čeprav reprezentanca Pomurja ni nastopila kompletna, manjkali so nogometaši Nafte, je vendarle dosegla neodločen rezultat, kar je vsekakor uspeh. Tekma, ki ni bila na kvalitetni višini je bila zanimiva zaradi tega, ker se je vodstvo često menjavalo.

Pohvaliti pa kaže požrtvovalno igro reprezentance, v kateri je bilo tudi nekaj dobrih posameznikov. Zlasti je tokrat ugajal Kološa, ki je dosegel tri zadetke. Nasprotno pa je Sobota igrala premalo resno in borbeno ter zopet taktično slabo. Za reprezentanco so bili uspešni Kološa 3 ter Raj in Bažika po enega, za Soboto pa Maučec in J. Horvat po 2 ter Vrdjuka iz enajstmetrovke. Tekmo je sodil Zach iz M. Sobote dobro.

Pomurje: Kraljič (Radgona), Zadravec (Beltinci), Gaberc (Radgona), Novak (Beltinci), Vigali (Grafičar), Bažika (Turnišče), Lovač (Grafičar), Raj (Turnišče), Titan (Bakovci), Kološa (Radgona) in Škrobar (Radgona).

Sobota: Vrdjuka, Rantaša, Zver, Rudi Horvat (Perič), Vlado Horvat, Glažar, Jože Horvat, Sečko, Maučec, Šarotar, Zadravec (Tkalčec). Trener: Ahmed Volić.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu