Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Dvema navijačema prepoved, Muri pa visoka kazen
17. november 2022

Pirotehnični vložek navijaške skupine Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tako kot že večkrat doslej je tekma med Muro in Gorico minila v obračunavanju med obema navijaškima skupinama, Black Gringosi in Terror boysi. Kljub temu, da se je tekma pričela ob 17.30, so pripadniki gostujoče navijaške skupine v Mursko Soboto prispeli že v zgodnjih popoldanskih urah. Policisti so okrog 20 navijačev zadržali na parkirnem prostoru pri BTC-ju, medtem ko so se domači navijači začeli od 14.30 naprej zbirati na Trgu zmage, ki sicer velja za njihovo standardno zbirališče. Odnosi med obema navijaškima skupinama niso najboljši, zato so bili v pripravljenosti tudi policisti, ki so naposled preprečili stik in fizično obračunavanje.

Dva navijača dve leti brez tekem

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota je povzela dogajanje: "Policisti smo spremljali prihode navijaške skupine in v Murski Soboti zaznali organizirano gostujočo navijaško skupino v okolici BTC-ja že nekaj ur pred začetkom prireditve. Pospremljeni so bili v bližino stadiona in nato na samo prireditev. Javni red in mir je bil kršen s strani domače navijaške skupine, kateri so med tekmo prižgali več pirotehničnih izdelkov in v enem primeru pričeli tudi metati kamenje proti gostujočim navijačem. V tej zvezi smo ugotovili dva kršitelja določil Zakona o javnih zbiranjih in jima na kraju izdali plačilne naloge. V skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije jima je bila odrejena prepoved udeležbe na športni prireditvi za obdobje dveh let."

Visoka kazen za Muro

Black Gringosi so med tekmo prižgali večjo količino bakel, aktivirali pa so tudi ognjemet. Ena izmed bakel je padla na igrišče, povročili pa so še prekinitev tekme. Zaradi tega je disciplinski sodnik NZS kaznoval klub s 1000 evri. V kazen je všteto tudi žaljivo skandiranje.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu