Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Gregor Balažic na konferenci TransferRoom v Lizboni

Transferroom konferenca v Lizboni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NŠ Mura

Tehnični direktor Mure Gregor Balažic se je te dni mudil na konferenci TransferRooma v Lizboni, kjer je bilo prisotnih 280 klubov iz 54 držav.

TransferRoom je spletna platforma, ki klubom omogoča, da lažje naveže stike s klubi in tako začne sodelovanje bodisi glede prestopov igralcev, bodisi glede strateškega sodelovanja in izmenjave dobrih praks. Prestopa Filippa Tripija iz Rome in Bena Cottrella iz Arsenala v Muro ter prestop Tia Cipota v Spezio so eni od rezultatov udejstvovanja na spletni platformi TransferRoom.

Govorca na letošnji konferenci v Lizboni, ki so se je udeležili predstavniki 280 klubov iz 54 držav (in iz 77 lig), sta bila Victor Orta, športni direktor Seville in Paulo Fonseca, glavni trener Lilla. Beseda je tekla o tem, na katere kriterije je pomembno biti pozoren pri ustoličenju pravega glavnega trenerja in kakšne izzive to prinaša, govora pa je bilo tudi o tem, kako vzpostaviti uspešno sodelovanje na relaciji med glavnim trenerjem in športnim direktorjem.

Dogodek je med drugim služil tudi mreženju in sestankovanju z drugimi klubi, verificiranimi agenti in ostalimi deležniki v nogometu. Gregor Balažic se je med drugim sestal s predstavniki naslednjih klubov: Juventus, Liverpool, PAOK, Newcastle, Red Bull Salzburg, Atletico Mineiro, ZTE, Ujpest, Puskas Akademia, Pandev Brera, LASK, Lechia Gdansk, KV Beerschot, Aris Limassoll, Aberdeen, Legia Warsaw, Dinamo Bucharest, Rapid Bucharest, DAC Dunajska Streda, TSC, Sabah Azerbaijan, HB Koge, Wadi Degla Kairo in Viborg. Sestal pa se je tudi s predstavnikom agencije GestiFute, katero vodi Jorge Mendes, ki med drugim zastopa Cristiana Ronalda.

Balažic se je s predstavniki omenjenih klubov in agencije pogovarjal o potencialih medklubskega sodelovanja, prodaje in nakupov nogometašev, ob tem pa zbiral izkušnje in dobre prakse iz vseh področij delovanja klubov na najvišji ravni.

Transferroom konferenca v Lizboni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NŠ Mura

Transferroom konferenca v Lizboni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NŠ Mura

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Gregor Balažic

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu