Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Matjaž Kek mlajši in Roman Gostan prevzela mladinsko ekipo

Roman Gostan (levo) in Matjaž Kek (desno) bosta vodila mladinsko ekipo Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po koncu jesenskega dela prvenstva v 1. SML in 1. SKL se je vodstvo kluba odločilo za menjavo trenerja mladinske ekipe. Almirja Sulejmanovića, ki je ekipo prevzel lani oktobra je zamenjal Matjaž Kek mlajši. Njegov pomočnik bo Roman Gostan. Mladinsko ekipo prevzetama na dvanajstem mestu. Mladi Muraši so ob štirih zmagah in neodločenih izidih doživeli še sedem porazov. Zbrali so 16 točk.

Oba nekdanja igralca Mure

Matjaž Kek je sin aktualnega selektorja slovenske izbrane članske vrste. Je tudi nekdanji igralec Mure, saj je črno-beli dres nosil v sezoni 2010/11. Igral je na položaju branilca in je zbral 20 nastopov. Nazadnje je deloval v Mariboru, kjer je vodil kadete, pred tem pa selekciji U14 in U15. Bil je tudi pomočnik selektorja v reprezentanci U19. Njegov pomočnik Roman Gostan je prav tako nekdanji igralec Mure. Za Muro je igral na prelomu tisočletja in sicer v sezoni 1999/00 ter 2001/02. Zbral je osem nastopov in dosegel tri zadetke. Največji pečat je pustil v Odrancih, kjer je bil dolgoletni igralec.

Rajbar: Mladinski pogon moramo dvigniti na višji nivo

Za uradno spletno stran so spregovorili Denis Rajbar, Matjaž Kek in Roman Gostan.

Denis Rajbar: "Rezultati, ki jih je mladinska selekcija dosegla v jesenskem delu prvenstva niso sledili viziji in ciljem kluba. Odločili smo se za reorganizacijo v mlajših selekcijah in to je ena izmed prvih potez. Mladinski pogon moramo dvigniti na višji nivo tudi rezultatsko, da bomo med najboljšimi v državi. Dejstvo je, da moramo v mlajših selekcijah ustvariti čim več nogometašev za člansko ekipo, kot smo to počeli doslej. Matjaž Kek je mlad in ambiciozen trener, ki ima že precej izkušenj, okolje v Murski Soboti pa dobro pozna, saj je v času igralske kariere nosil tudi dres Mure. Verjamemo, da bosta s pomočnikom trenerja Romanom Gostanom dvignila nivo rezultatov. Ob tem se prejšnjemu trenerju Almirju Sulejmanoviću zahvaljujemo za njegovo opravljeno delo v Muri in mu želimo vse dobro na njegovi nadaljnji poti."

Matjaž Kek ml.: "Zagotovo se zavedam odgovornosti, ki jo prinaša klub kot je Mura, ki vemo kaj velja v slovenskem prostoru. Privilegij mi bo sodelovati v tako organiziranem klubu kot je Mura. Ekipo sem že uspel spoznati preko reprezentančnih tekem in ko smo bili nasprotniki, tako da bo prilagajanje zagotovo lažje. Naš cilj je čim večje število fantov spraviti na nivo članske ekipe. Veselim se sodelovanja s celotnim strokovnim štabom in upam, da bomo v Mursko Soboto prinesli veliko veselja."

Roman Gostan: "Zelo me je razveselil klic Mure, tudi zato, ker sem v kadetskih in mladinskih selekcijah igral za Muro. Tako kot so znanje prenašali na nas, želimo mi zdaj prenašati to znanje na nove generacije Murašev, ki so v mladinski ekipi, kar je zadnja stopnička pred člansko ekipo. Verjamem, da bova z Matjažem zelo dobro sodelovala in se bomo skupaj veselili čim večjega števila zmag."

Sestava Murine nogometne šole

ZAČETNA VADBA

U7 Niko Kisilak
U8 Rok Malačič
U9 Simon Sukič

Pomočnika trenerja U7 do U9: Sašo Kosi, Nuša Laši
Trener vratarjev U8 in U9: Jaka Šafer

ODPRTA ŠOLA

OŠ U11 Robert Jerič
OŠ U13 Tomaž Pavel

NADALJEVALNA VADBA

U10 Niko Kisilak
U11 Blaž Kous
U12 Nejc Jan Matis
U13 Damjan Grah

Trener motoričnih vsebin U10 do U13: Nejc Jan Matis
Trener vratarjev U10 do U13: Jaka Šafer
Koordinator selekcij U7 – U13: Nejc Jan Matis

NAPREDNA VADBA

U14

Glavni trener: Rene Cetl
Pomočnik trenerja: Tadej Vogrinec

U15

Glavni trener: Blaž Krauthaker
Pomočnik trenerja: Tadej Vogrinec

U17

Glavni trener: Rok Lovrec
Pomočnik trenerja: Matej Virag

U19

Glavni trener: Matjaž Kek
Pomočnik trenerja: Roman Gostan

Kondicijski trener U14 do U19: Matej Virag
Trener vratarjev U14 do U19: Goran Dervarič

Strokovni vodja nogometne šole: Dominik Kovačič

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Roman Gostan
Matjaž Kek

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu