Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ničla v obrambi in napadu za remi proti Kopru

Gregor Balažic je opravil dobro delo v obrambi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-beli so danes v Kopru odigrali tekmo 18. kroga prve lige Telemach. Pred maloštevilnimi gledalci so se z rumenimi razšli z 0:0.

Manjkali trije "prvotimci"

Damir Čontala je v ogenj poslal enajsterico brez veterana Matica Maruška, ki je ravno danes praznoval 32. rojstni dan. Manjkala sta tudi Žiga Kous in Leard Sadriu. Črno-beli so tekmo pričeli v postavitvi 4-4-2. Tio Cipot je s Šimkusom igral zadnjega veznega, medtem ko je bila obrambna vrsta z novopečenim očkom Puckom, Kaijem Cipotom, Balažicem in Beganovićem pričakovana. Nekoliko nepričakovano je na desnem krilu pričel Shabanhaxhaj. Koper je pogrešal kaznovanega Benedičiča in Krajinovića ter nekaj igralcev, ki so zboleli. Igrali so v sistemu 4-1-4-1.

Koper: Golubović, Prce, Mittendorfer, Palčič, Šimčak, Correia, Kotnik, Osuji, Požeg Vancaš, Jasaragić (od 66. Šipovac) Edomwonyi. Trener: Zoran Zeljković.

Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, Pucko (od 65. Kuzmič), Shabanhaxhaj (od 76. petković), Šimkus (od 85. Kozar), Bobičanec, Klepač (od 76. Šroler), K. Cipot, Daku, T. Cipot. Trener: Damir Čontala.

Previden prvi polčas

Prvih deset minut je minilo v otipavanju obeh ekip, igra pa je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Prvi strel proti vratom je v deseti minuti sprožil Bobičanec, ko je po podaji Shabanhaxhaja streljal z glavo mimo vrat. V 12. minuti je Daku streljal nekoliko preveč s strani. Do 26. minute je sledilo obdobje igre brez strelov in priložnosti. Tako z ene kot z druge strani. Beganovič je prestregel žogo na sredini in nato nekoliko prehitro zaključil s petindvajsetih metrov in lepa priložnost je splavala po vodi. Domačini so si prvo priložnost priigrali v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Jašaragić. Strel je bil preslab in je zletel mimo vrat. V 41. minuti je Mura uspešno dobila žogo na sredini in krenila v polprotinapad. Bobičanec je na drugi vratnici iskal Dakuja, vendar je bila podaja bolj strel proti vratom kot kaj drugega. Dve minuti pozneje je Kotnik streljal z dvajsetih metrov preveč po sredini. V zadnji minuti je po odbiti žogi z roba kazenskega prostora streljal še Beganović.

Mura "plavala", vendar bila bližje zadetku

Čeprav so domačini v drug polčas krenili bolje in z večjo pobudo so prvi strel proti vratom sprožili Muraši. Bobičanec je v 54. minuti s prostega strela zadel zunanji del mreže, Beganović pa je dve minuti pozneje sprožil z razdalje. V 59. minuti so imeli izjemno priložnost domačini, ko je Edomwonyi z enajstih metrov streljal po sredini, Mihelak pa je njegov strel obranil. Minuto pozneje je po Murini desni strani pobegnil Kotnik, njegovo namero - podajo v sredino - pa je prebral Mihelak in žogo odbil. Sledilo je obdobje petnajstih minut brez priložnosti, nakar so so si domačini v 75. minuti priigrali dve izraziti priložnosti. Najprej je s petnajstih metrom Edomwonyi nastreljal igralca Mure, nato pa je eden od igralcev Kopra streljal še s tridesetih metrov mimo leve vratnice. V 82. minuti je po napaki Mure na sredini Edomwonyi stekel v protinapad, njegov strel pa je blokiral Balažic. V 86. minuti je Mura prišla do najlepše priložnosti v drugem polčasu. Kuzmić je prodiral po levi strani in poslal zavrnjeno žogo v sredino do osamljenega Petkovića, ki je streljal preslabo. Dve minuti pozneje je Šroler sprožil z razdalje in stresel levo vratnico. Dveminuti sodniški podaljškek ni prinesel uspeha nobeni izmed ekip.

xG analiza tekme Koper : Mura

Izenačena tekma in pravičen remi

V prvem polčasu je bila igra z obeh strani zelo previdna. Obe ekipi sta se predvsem osredotočali na obrambo in bili zelo anemični. Kljub temu so bili Muraši nekoliko več pri žogi in prevladovali na sredini. Dobivali so odbite žoge, vendar so akcije potekale nekoliko prepočasi. Drugi polčas je bolje pričel Koper, ki je dobro zapiral medprostore in črno-belim odvzel sredino. Posledično so si pripravili precejšnje število nevarnih priložnosti. Ekipi sta bili po xG-ju dokaj izenačeni. Koper je imel več nevarnih situacij, Mura pa je bila z vratnico bližje zadetku. Videli smo presenetljivo malo strelov, glede na to, da sta se pomerili ekipi, ki sta na vrhu po strelih v okvir vrat. Vložek v tekmo je bil očitno prevelik saj bi poraz eni ali drugi ekipi zakompliciral boj za eno od prvih treh mest, ki vodijo v Evropo.

Izjavi po tekmi

Zoran Zeljković: "Bili smo bližje zmagi in tudi boljši nasprotnik. Imeli smo kar nekaj situacij, ki jih nismo izkoristili in na koncu je rezultat realen."

Damir Čontala: "Po videnem je na koncu remi pošten. Koper si je ustvaril nekaj priložnosti, vendar smo tudi mi imeli svoje, na koncu tudi vratnico. Prvi polčas smo bili taktično zelo disciplinirani tako z kot brez žoge. V drugem polčasu smo nekoliko popustili, bili pa smo tudi brez nekoliko standardnih igralcev, ki so v tem premoru zboleli. Želeli smo si več in zmago."

Lestvica

1. Olimpija      18 14 2 2 31:16 44
2. Celje       18 8 7 3 26:21 31
3. Mura        18 8 6 4 31:24 30
4. Koper       18 8 5 5 25:17 29
5. Maribor      18 8 3 7 36:26 27
6. Domžale      18 6 7 5 28:23 25
7. Bravo       18 6 3 9 19:17 21
8. Kalcer Radomlje  18 2 7 9 15:32 13
9. Gorica       18 2 6 10 13:28 12
10.CB24 Tabor Sežana 18 2 6 10 13:33 12


IZ MEDIJEV

Dardan Shabanhaxhaj Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V Kopru so bili tudi simpatizerji Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Simpatizerji Mure v hladnem Kopru. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nikola Petković in Rudi Požeg Vancaš. Akcijo spremlja Milan Šimčak. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Podpora Murašem v Kopru. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča pred vrati Kopra. V skoku sta Kai Cipot in Marko Balažic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijačici Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Mihelak je navijaču podaril dres. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot pred vrati Adnana Goluboviča. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu