Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura dobila prekinjeno tekmo proti Radomljanom

Nardin Mulahusejnović je zadel v svojem prvem nastopu za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Na Fazaneriji je bil odigran preostanek prekinjene tekme 5. kroga Prve lige med Muro in Kalcer Radomljami. Petnajstega avgusta je bila zaradi naliva in razmočenega igrišča tekma prekinjena v 60. minuti pri rezultatu 2:2. Preostalih 31 minut (tekma se je pričela z igralnim časom 59:00) je bilo odigranih 3. septembra, Mura pa je dosegla še dva zadetka in zmagala s 4:2.

Kaj pravijo pravila?

Kot je poročala spletna izdaja časnika EkipaSN, so pravila za dokončanje tekme sledeča:

– ekipe v zapisnik prijavijo igralce in rezervne igralce, ne glede na to, ali so bili v zapisniku prekinjene tekme ali ne;
– na prekinjeni tekmi zamenjani in izključeni igralci ne morejo nastopiti, kakor tudi ne za prekinjeno tekmo suspendirani igralci;
– igralci, ki so bili v igri, ko je bila tekma prekinjena, ne morejo biti rezervni igralci;
– vsaka kazen, izrečena na tekmi pred njeno prekinitvijo, ostane v veljavi v preostanku tekme;
– igralci, izključeni pred prekinitvijo tekme, ne morejo biti nadomeščeni; začetno število igralcev ob nadaljevanju tekme ostane enako, kot je bilo ob prekinitvi tekme;
– igralci, ki so bili suspendirani zaradi tekme, ki je bila odigrana po prekinjeni tekmi, se lahko vpišejo v zapisnik;
– ekipe lahko izvršijo le toliko zamenjav, do kolikor so bile še upravičene ob prekinitvi tekme.

Postavi obeh ekip

Pri Muri je tako lahko zaigral novinec Nardin Mulahusejnović, niso pa smeli nastopiti že zamenjani igralci s prvega dela tekme.

Postava Mure: Obradović, Pucko, Gorenc, Karničnik, T. Cipot, Horvat, Kozar, Lotrič, Klepač, Kous, Mulahusejnović. Klop: Zalokar, Karamarko, Mahmić, Šturm in Škoflek. Trener: Ante Šimundža.

Postava Radomelj: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec, Ihbeisheh, Nuhanović, Žulj, Blaić, Božić, Šarić, Varga. Klop: Marjanović, Petek, Primc, Kregar, Nikolić, Štorman, Zulić in Fortuna. Trener: Rok Hanžič.

Brez dvoma o zmagovalcu

Tekmo je sodil Alen Borošak, ki je sodil tudi prvi del tekme. Z igro so pričeli gostje, saj je bila tekma prekinjena, ko so Radomljani izvajali prosti strel na svoji polovici. Črno-beli so že takoj na začetku goste potisnili na svojo polovico in ves čas oblegali vrata Šugića. Kljub vsemu si niso priigrali resne priložnosti vse do 75. minute, ko je zadel Mulahusejnović. Kous je poslal nizek predložek v kazenski prostor, kjer se je na sredini kazenskega prostora lepo znašel vosokorasli bosanski napadalec in brez težav dosegel zadetek za Muro. Tudi po zadetku je bila Mura boljši tekmec, gostje pa niso sprožili nobenega strela v okvir vrat Obradovića. Drugi zadetek je padel v 82. minuti, dosegel pa ga je Klepač. Podajalec je znova bil Žiga Kous in znova je šlo za nizek predložek oz. zavrnjeno žogo v sredino. Klepač pa je zadel spodnji levi kot in povedel Muro v vodstvo s 4:2. Omenjeni igralec je imel do konca tekme še eno lepo priložnost, vendar je Šugić njegov strel obranil in ostalo je pri končnih 4:2. Tokrat je bila tekma odigrana v lepem in sončnem vremenu.

Lestvica po odigranih sedmih krogih

1. Koper        6 5 1 0 12:4 16 
2. Bravo        7 3 4 0 8:3 13 
3. Olimpija       7 4 1 2 12:9 13 
4. Maribor       7 4 1 2 12:10 13 
5. Mura         7 2 2 3 10:14 8 
6. CB24 Tabor Sežana  7 2 1 4 6:7  7 
7. Celje        7 2 1 4 7:9  7 
8. Domžale       6 2 1 3 7:9  7 
9. Kalcer Radomlje   7 1 2 4 6:10 5 
10.Aluminij       7 0 4 3 2:7  4 


IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu