Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura pometla z Lendavo na otvoritvi njenega igrišča

Zgodovinska fotografija s prve tekme na novem lendavskem igrišču med Lendavo in Muro. Nogometaši Mure so zmagali z 2:5. Avtorske pravice: nkmura.si

Nogometaši Mure so v nedeljo, 14. julija 1935, gostovali v Lendavi in igrali prijateljsko tekmo z istoimenskim klubom. Črno-beli so zmagali z 2:5. Tekma je bila odigrana v sklopu otvoritve novega igrišča, ki so ga v Lendavi zgradili na območju takratnega živinskega trga. Igrišče na tem mestu stoji še danes, na njem pa igra tekme naslednica Lendave, Nafta.

Tekma je minila v znamenju premoči Mure, ki je bila bolj uigrana in močnejša od domačinov. Žal nam zapisnika in strelce s te tekme ni uspelo dobiti, je pa Mura igrala v svoji najmočnejši postavi, kar je razvidno iz priložene fotografije. Na drugi strani so Lendavčani morali nastopiti z igralci registriranimi za svoj klub in ne s tujimi igralci, kot so to počeli v preteklosti. V Lendavi so namreč pred kratkim ustanovili klub in se bodo v sezoni 1935/1936 prvič vključili v prvenstvena tekmovanja. Tako nas v prihajajočem prvenstvu čakajo prvi prvenstveni prekmurski derbiji. Ta tekma pa je bila deseta prijateljska tekma med Sobočani in Lendavčani od leta 1921, ko sta se kluba prvič pomerila. Boljša je Mura, ki je zmagala 5-krat, Lendava pa 4-krat. Enkrat se je tekma končala neodločeno in sicer leta 1931.

Za Muro so na tej tekmi med drugim igrali: Karel Schiller, Nikolaj Horvat, Štefan Čagran, Oton Varga, Geza Vogrinčič, Ivo Kardoš, Josip Kos, Ivan Debelak in ostali.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu