Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura slavila na prvi tekmi sezone

Med tekmo Zrinjski : Mura na stadionu Poleta v Svetem Martinu na Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Sv. Martin na Muri je bil tudi letos prva postojanka za soboške čarno-belje. Mura je svojo sezono začela z zmago proti aktualnim prvakom Bosne in Hercegovine, HŠK Zrinjskim iz Mostarja. Bosanske prvake, ki so sezono končali z 20 točkami naskoka pred zasledovalci, je premagala z ena proti nič.

Mura je pod taktirko Dejana Grabića začela v postavi Raduha, Ščernjavič, Dobrovoljc, Borna, Kous, Kurtović, Brkić, Mukendi, Jovićević, Klepač in Stijepović. Enajsterica HŠK Zrinjskega pa je bila sledeča: Novaković, Ismajlgeci, Barišić, Jakovljević, Memija, Stanić, Ivančić, Ramić, Jukić, Mišić in Marić.

Pri Muri so bili zaradi poškodbe odsotni Mihelak, Domjan, Pucko, Tripi in Cipot. Shabanhaxhaj pa se bo Muri na pripravah pridružil ta teden.

Srečanje se je začelo enakovredno, nato pa je pobudo prevzela Mura. Prvi strel na tekmi je pripadel Klepaču, ki je v enajsti minuti sprožil preko vrat Novakovića. Sledili sta še dve lepi priložnosti za muraše. Po napaki gostujoče obrambe je v dvanajsti minuti žogo na dvajsetih metrih prestregel Stijepović. Kljub obilici prostora je poskušal s strelom z mesta, ki pa ga je vratar Zrinjskega z lahkoto obranil. Nova priložnost se mu je ponudila že čez tri minute, ko ga je z lepo globinsko podajo, na levi strani kazenskega prostora, zaposlil Jovićević. Stijepović je s svojo močnejšo levico poskusil udarili iz pol-voleja, a je strel zletel mimo leve vratnice gostujočega vratarja.

Po dvajsetih minutah igre, je prvič zaživela tudi desna stran Murinega napada, kjer sta igrala Kous in Mukendi. Slednji, sicer igralec na preizkusu, ni bil prepričljiv, kar se je poznalo tudi na igrišču. Prva prava akcija po desni strani je tako stekla s pomočjo dvojne podaje, nakar je Kous s predložkom v kazenski prostor poskusil zaposliti soigralce. Žoga je tako prišla do Klepača, ta pa je želel z glavo podaljšati v sredino proti Stijepoviču, a neuspešno.

Po osvežitvi je prvič na tekmi zapretil tudi Zrinjski. Jukić je prebil desno stran Murine obrambe in poskusil s strelom, vendar je bil Raduha na mestu. Nekaj minut za tem je s strelom poskusil tudi Ramić, a neuspešno.

Zrinjski je tako pritiskal na vrata Mure do konca prvega dela, a zadetka ni uspel doseči.

V drugem delu sta obe ekipi zamenjali svoji enajsterici. Za Muro so nastopili Raduha, Črnko, Sadriu, Kobie, Kuzmić, Zličić, Rantaša, Šarić, Turudija, Kasalo in Petković. V nadaljevanju je vstopil Jelovica. Zrinjski pa je nastopil v postavi Soldo, Marin, Zlomislić, Senić, Ćorluka, Čanađija, Kožulj, Avramov, Hrvanović, Malekinušić in Kiš.

Drugi polčas se je začel z obetavno podajo Kasala proti Šariču, ki je nevarno sprožil na vrata in iztržil kot. Po kotu je sledil še en nevaren strel z desnega roba kazenskega prostora. Sprožil je Kasalo, strel pa je po odbitku končal v naročju vratarja Solda.

Drugi polčas je po igri pripadal gostom. V šestdeseti minuti je Marin s podajo zaposlil Malekinušića, ki pa je z glavo meril preko vrat Raduhe. Sledilo je nekaj minut dinamične igre, v kateri pa je premoč pripadala prvakom Bosne in Hercegovine.

Zrinjski je imel v drugem delu kar nekaj priložnosti, ki pa jih ni znal unovčiti. V štiriinšestdeseti minuti so nogometaši iz Mostarja slabo izvedli prosti strel. Po nevarnem predložku po tleh iz desne, so v enainsedemdeseti minuti iztržili še udarec iz kota, ki pa ga nato niso izkoristili.

Kljub pritisku Zrinjskega pa tudi Mura ni ostala brez priložnosti v drugem delu. V petinsedemdeseti minuti je bil spet nevaren Kasalo, ki je z lepim predložkom zaposlil Petkovića, ta pa je streljal preko vrat. V enainosemdeseti minuti se je sam na levi strani kazenskega prostora znašel Turudija, a tudi on ni zadel okvirja Solda.

Po nevarnem strelu Zrinjskega v petinosemdeseti minuti srečanja, se je zdelo, da bo Mura do konca tekme branila izenačen rezultat, a je za navdušenje čarno-bejlih v sedeminosemdeseti minuti poskrbel Kasalo. Mura je uspešno izvedla protinapad. Petković je z lepim prenosom žoge praktično iz sredine igrišča v ogenj poslal Kasala. Ta je poskusil s preigravanjem, a bil blokiran. Odibtek je prišel do Kuzmića, ki je Kasala zaposlil še enkrat. Tokrat je bil Niko natančen in na veselje tabora čarno-bejlih zadel za ena proti nič.

Za konec je sledil še en nevaren poizkus Zrinjskega iz kota. Gostje so zahtevali roko, a je sodnik ni dosodil in označil konec srečanja.

Naslednji teden Muro čaka prekmurski derbi, saj se bodo v prijateljskem obračunu pomerili z drugoligašem iz Beltincev.


Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Na tekmi so bile tudi kamere. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Gledalci na stadionu Poleta v Svetem Martinu na Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Prihod igralcev na igrišče. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Med tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Med tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Postava bosanskohercegovskega prvaka Zrinjskega. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Timotej Brkić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nikola Jovićević Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Esli Mukendi Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu