Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura zanesljivo dobila derbi kroga
29. april 1934

V Murski Soboti sta Mura in Svoboda iz Maribora igrala derbi II. razreda. Prepričljivo so ga dobili muraši in to s 5:1 (1:0). V lepem vremenu se je zbralo veliko število gledalcev, tudi iz Maribora, saj je Svoboda ta dan organizirala izlet v Mursko Soboto. Vzdušje ob igrišču je bilo zelo napeto.

Tekmo so bolje začeli črno-beli in Laznička je že v prvi minuti z neposredne bližine streljal tik nad prečko. V nadaljevanju polčasa sta si obe ekipi priigrali kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V 20. minuti se je poškodoval Laznička, ki je nato svoje mesto zamenjal s Schillerjem. Laznička je nato še naprej igral, vendar zaradi narave poškodbe ni več resno sodeloval v igri Mure. Na sredini prvega polčasa pa je Mura povedla. Gosti so na 35 metrov od vrat nepravilno ovirali Debelaka. Prosti strel je izvajal Čagran in zadel za 1:0. Po zadetku so gostje imeli lepo priložnost za izenačenje, vendar je Kardoš rešil nevarno situacijo.

V drugem polčasu je Mura pričela s konstantnimi napadi, ki so prinesli enajstmetrovko črno-belih. Gostje so nepravilno ovirali Novaka, strel z enajstih metrov pa je realiziral Schiller. V 57. minuti je bilo že 3:0. Zadel je Turk s strelom s šestnajstih metrov. Gostje so nato v 64. minuti izid znižali na 3:1. V 69. minuti je Mura znova povišala vodstvo. Zadel je Schiller iz prostega strela. Tudi zadnji zadetek je dosegel Schiller iz enajstih metrov.

Glavni sodnik Bizjak je izključil dva igralca, po enega na vsaki strani. Pri Muri je moral predčasno pod prho Ivan Debelak. Mura že dolgo ni zaigrala tako kot v nedeljo, igrala je z neverjetnim elanom in požrtvovalnostjo. Kljub temu, da so domačini skoraj vso tekmo igrali z 10 igralci (poškodba Lazničke) so zabeležili za murskosoboški šport pomemben uspeh. Domačine je potrebno pohvaliti tudi zato ker na nasprotnikove surovosti niso odgovorili s prekrški, temveč so s pošteno igro želi priznanje občinstva.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu