Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Muraši močnejši za Nikolo Petkovića
23. junij 2022

Nikola Petković je podpisal triletno pogodbo z Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Danes je nov član Mure postal 25-letni napadalec iz Srbije Nikola Petković. Petković se je rodil 23. septembra 1996 in je bil nazadnje član francoskega tretjeligaša Chambly, ki je v minuli sezoni izpadel v četrto ligo. Petković je dobil proste roke in prihaja v Muro kot prost igralec brez odškodnine. Podpisal je triletno pogodbo - do 31. 5. 2025.

Petković je kariero pričel v sezoni 2014/2015 pri beograjski Lokomotivi. V sezoni 2016/17 je bil najboljši strelec Lokomotive, ki je takrat tekmovala v 4. ligi. V sezoni 2017/18 se je preselil v Javor Ivanjico za katero je v 77. nastopih dosegel 39 zadetkov. V sezoni 2019/20 je bil v 16. zadetki najboljši strelec srbske Superlige. Novembra 2019 je bil tik pred podpisom pogodbe s Partizanom. Julija 2020 je odšel v francoski Chambly za katerega je v 32. nastopih dosegel pet zadetkov in prispeval dve asistenci. Večinoma je priložnost dobival s klopi.

Za spletno stran kluba je povedal: "Vesel sem, da sem postal član Mure. O klubu sem slišal veliko dobrega od mojega prijatelja Luke Šušnjare in tudi od drugih. Vsi so mi povedali, da gre za odličen klub, kjer ima nogometaš vse pogoje, da napreduje, saj se dela dobro, profesionalno in da so odnosi znotraj kluba odlični."

Denis Rajbar, športni direktor: "Z Nikolo smo dobili še zadnjo okrepitev v tem prestopnem roku. Uspelo nam je pripeljati nogometaše, ki smo jih potrebovali. Nikola bo še dodatno zaostril konkurenco v napadu. Ekipa je sestavljena in menim, da je še močnejša, kot je bila v lanski sezoni. Verjamem, da bodo gledalci v naših predstavah uživali."

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu