Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V Gornji Radgoni slavili proti FK Napredku

Mura v prvem polčasu proti Napredku. Stojijo od leve: Daku, Karamarko, Morris, Đapo, Mihelak, Lorbek. Čepijo: Bagola, Šroler, T. Cipot, Kuzmić in Kasalo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Mura se je tokrat, na tretji pripravljalni tekmi v Gornji Radgoni, pomerila z lani osmo uvrščeno ekipo srbskega prvenstva FK Napredak.

Muraši so začeli v postavi Mihelak, Kuzmić, Morris, Karamarko, Bagola, Šroler, T. Cipot, Lorbek, Ðapo, Daku in Kasalo.

Postava Napredka: Petrič, S. Jovanović, Mršić, Djeković, Vukajlović, Bolha, Krstić, Kočić, Mladenović, Cecarić, Dj. Jovanović. Igrali so še: Savić, Todorović, Obradović, Projić, Marinković, Rašković, Sekulović, Laban, Ivanić, Djugurdić in Stevanović. Trener: Dušan Đorđević

Tudi tokrat je Mura začela zelo zadržano, Napredak si je v prvih petnajstih minutah ustvaril več priložnosti. Muraši so žogo težko spravljali preko sredine igrišča, kjer je tokrat zaigral Tio Cipot. Slednji je potreboval nekaj časa, da se je na svojo novo pozicijo, po nekaj tekmah na krilnem položaju, prilagodil.

Po petnajstih minutah je bila tekma uravnotežena, sledila pa je tudi prva priložnost. V kazenski prostor je proti Niku Kasalu dobro podal Kuzmić, ta  je pravilno oviral vratarja, ki je žogo izpustil. Tako se je v priložnosti znašel Đapo, ki pa le te ni izkoristil, saj mu je gostujoči vratar Petrić strel z bližine ubranil.

Tempo se je začel stopnjevati med dvajseto in trideseto minuto prvega polčasa. Prva resnejša priložnost gostov je prišla prav v dvajseti. Po podaji v kazenski prostor je Nemanja Djeković preskočil Nika Lorbka in z glavo za las zgrešil okvir vrat.

V triindvajseti minuti bi sodnik skorajda moral dosoditi rdeči karton v korist Mure, vendar se za to potezo ni odločil. Daku je namreč sam stekel proti vratom, ko ga je branilec Napredka nepravilno zaustavil od zadaj. Kmalu za tem je Daku poskusil tudi s strelom, a je le ta zletel daleč mimo leve vratnice vratarja FK Napredka.

Po nekaj minutah brez priložnosti na obeh straneh je bil za Muro na robu kazenskega prostora dosojen prekšek. K žogi je stopil Šroler, ki je rutinirano zadel v desni zgornji kot vratarja Petrića.

Drugi polčas je bolje odprla Mura, ki je v sedmi minuti nadaljevanja že prišla do resnejše priložnosti. Šroler je zelo natančno iz kota podal proti Lorbku, ta pa se ni odločil za strel, temveč podal proti Daku, ki je z glavo streljal preko gola.

Nagrada je sledila v sedeminpetdeseti minuti, ko je Šroler po preigravanju na desni strani ostro podal v kazenski prostor proti Kasalu, žogo pa je prestregel Josip Projić in z glavo preusmeril v lastno mrežo.

Sledila je zamenjava enajsterice. V igro so vstopili Šumenjak, Beganović, K. Cipot, Balažic, Pucko, Kous, Domjan, Maruško, Bobičanec, Škoflek in Klepač.

Tempo igre se je z menjavo enajsterice dvignil. V petinšestdeseti minuti sta Bobičanec in Pucko odigrala lepo dvojno podajo, nakar je Pucko sam zaključil in priigral kot. Na žalost pa ni opazil Žige Škofleka, ki se mu je odpiral na povratni žogi. Žiga je po dolgem času odigral zelo solidno, borbeno in čarno-bejlomi dresi primerno tekmo. To je pokazal že v naslednji akciji, ko je po lepi dvojni podaji s Klepačem za las ostal brez zadetka.

Novo povišanje vodstva je sledilo v sedemindvajseti minuti nadaljevanja, ko je po lepi akciji Klepača in Kousa, slednji s prekrasnim lobom premagal vratarja Napredka in povišal vodstvo na tri proti nič.

Na žalost pa visoko vodstvo ni trajalo dolgo, saj so nogometaši Napredka dve minuti kasneje že prišli do znižanja. Žogo je po napaki Pucka, le temu je spodrsnilo pri posredovanju, v mrežo Šumenjaka pospravil Drašković.

Do konca tekme se je v priložnosti Mura znašla še nekajkrat a so bili muraši nenatančni pri strelih v okvir. Tako se je srečanje končalo z izidom tri proti ena. Naslednja tekma sledi v petek proti graškemu Šturmu.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu